Ana SayfaFiverr5 Adımda Fiverr'a Kaydol - 2022 Freelancer Rehberi I

5 Adımda Fiverr’a Kaydol – 2022 Freelancer Rehberi I

Yazar

Tarih

Kategori

Fiverr ülkemizdeki Bionluk benzeri freelancer platformudur. Size evden çalışma imkanı sunan işler alabilirsiniz. Bu yazıda, Fiverr platformunun neyle ilgili olduğunu, nasıl başlayacağınızı sizlere göstereceğim.

2010 Yılında kurulan Fiverr, serbest çalışanların mevcut dijital hizmetlerini tanıtabilecekleri ve listeleyebilecekleri çevrimiçi bir platform sağlamayı amaçlamaktadır.

Sitede, her tür beceri için milyonlarca konser bulacaksınız. Bir tasarımcı, web geliştiricisi, avukat veya hatta bir müzisyen olsanız da, Fiverr’ın sizin için bir şeyleri vardır.

Fiverr serbest çalışanlar için nasıl çalışır?


Upwork ve Fiverr gibi popüler serbest pazarlar arasındaki en büyük fark, müşterilerle çalışma sürecidir.

Müşterilerle Upwork üzerinde çalışmak, sürekli olarak yeni işler için atış yapmak anlamına gelir. Bu nedenle, yeni iş, girdiniz olmadan arka planda gerçekleşmez — istediğiniz zaman proaktif olarak yeni iş arayışında olmanız gerekir.

Fiverr tamamen farklı bir süreçle işler.

Fiverr’da ne satacağınıza karar verirken, ilham almak için en iyi yer Fiverr’ın kendi kategori sayfalarıdır. Orada onlarca farklı kategori ve alt kategori bulacaksınız ve hepsinde birden fazla Konser var.

Bu kategorilere göz atın ve güçlü yönlerinizle oynayanları ziyaret edin. Ardından, bireysel Konserlere göz atın ve sunabileceğiniz bir şeye benzeyen her şeyi not edin.

Mevcut her iş hakkında neyi sevdiğinizi ve açıklamasını, neyi sevmediğinizi ve teklifinizi öne çıkarmak için ne yapacağınızı not edin.

Rekabetinizi en azından bir dereceye kadar taklit etmek, başlamanın ve insanların gerçekten satın almak istedikleri Konser türlerini bulmanın en kolay yoludur.

“Ya henüz platformda olmayan bir şey sunmak istersem?”

İlk başta, tamamen orijinal bir Konser sunmak gizli bir nişe dokunmak gibi görünebilir, ancak genellikle böyle değildir. Konserinizi platformda bulamıyorsanız, muhtemelen müşterilerin bu konuyla gerçekten ilgilenmediği anlamına gelir.

İş dünyasında – ve hatta web tasarım işinde – rekabet iyidir. Rekabetin tek varlığı piyasayı doğrular. Rekabet yoksa, pazar yoktur.

Örneğin, Programlama ve Teknoloji kategorisi, becerilerinizle konuşabilecek çok çeşitli çıktıları kapsar. Bir web geliştiricisi için Fiverr Gig teklifleri arasında temel bir web sitesi kurma, WordPress bakım hizmetleri sunma, hataları düzeltme, güvenlik araçları uygulama, eklentileri özelleştirme veya açılış sayfaları oluşturma yer alabilir. Platforma yeni bir geliştirici olarak katılmak istiyorsanız, bu aralıktan bir şeyler yapmak muhtemelen en iyi bahistir.

Ancak daha sonra diğer Konserleri veya daha özel teklifleri deneyebilirsiniz. Örneğin, son zamanlarda yapmaya başladığım bir şey, alıcılar için UX ve SEO denetim Konserlerim arasındaki noktaları birleştirmektir.

İnsanlar, başlangıçta bir Konsere ya da diğerine rastladığımda her iki hizmeti de sunabileceğimi fark etmeyebilir. Şimdi birisinin şu anda bakmakta olduğu diğer Konseri (temel paket) satın alabilmesini öneriyorum. Bu yükselişlerin ne kadar iyi performans gösterdiğine hoş bir şekilde şaşırdım — umarım bu aynı strateji size yardımcı olabilir!

İlgili bir notta, müşterilerin talep ettiği ancak yapamayacağınız veya yapmak istemediğiniz tamamlayıcı hizmetler için, başka bir satıcıyla çalışabileceğiniz ve her ikisinin de karı paylaşabileceğiniz bir Fiverr Studios Konseri kurmayı düşünün.

Bunun gibi bir şey, hem web sitesi sorunlarını teşhis etmeyi hem de alıcıların gelecekteki bir denetimden geçmesine yardımcı olacak web sitesi düzenlemeleri yapmak için başka bir satıcıyla ortaklık kurmayı içeren SEO veya UX denetim Konserim için mükemmel bir uyum olacaktır.

Artık Fiverr ile neyin mümkün olduğunu görme şansına sahip olduğunuza göre, başarıyı bulmanın en önemli yönüne nasıl adım atacağınıza bakalım.

Fiverr’dan Para Kazanmak, Online Para Kazanmak-2022

Uzaktan çalışıyorsanız ve Fiverr’de nasıl para kazanacağınızı biliyorsanız, kazanç potansiyeliniz sınırsızdır. Fiverr ile dünyanın her yerine seyahat edebilir, yeteneklerinizi kullanabilir ve elbette para kazanabilirsiniz. Yukarıdaki yazımızla Fiverr hakkında daha evvel yazdığımız yazımıza bakabilirsiniz.

Fiverr’de sunulan hizmetlere “konser” denir ve bunların çoğu her biri sadece 5 ABD dolarından başlar, dolayısıyla şirketin adı bir beşlikten geliyor.

Ancak, bu sadece temel ücrettir. Diğer iş hizmeti siteleriyle aynı karşılaştırılabilir aralıkta ödeme yapan çok sayıda konser bulacaksınız.

Satıcıları doğrudan serbest çalışanlarla birleştirerek, Fiverr çevrimiçi hizmet değişimi sunan en büyük web sitelerinden biri haline geldi. Sektördeki popülaritesi, seyahat ederken, yan konser olarak ve hatta profesyonel olarak para kazanmanın arzu edilen bir yoludur.

Fiverr Nasıl Çalışır?


Başkalarının yararlı bulacağı özel bir yeteneğiniz veya beceriniz var mı? Belki logolar, web siteleri veya düğün davetiyeleri tasarlamakta iyisindir. Ya da belki onların sosyal medya veya İK stratejisi ile iş yardımcı olabilir.

Yeteneğiniz ne olursa olsun, Fiverr size bu becerileri çevrimiçi dünyanın geri kalanıyla paylaşma fırsatı verir. Ve en iyisi, sevdiğin şeyi yaparken para kazanabilirsin.

Fiverr iş bulma süreci oldukça basittir. Ancak öncelikle, işlemde yer alan iki farklı tarafı anlamak önemlidir. İşte Fiverr nasıl çalışır:

Satıcılar: Eğer iş arayan bir serbest çalışansanız, o zaman Fiverr’ın “satıcı” olarak gördüğü şey sizsiniz. Satıcı, ne kadar ödeme yapmak istediğiyle birlikte istediği her türlü hizmeti listeleyebilir. İşe alınma şansınız, sektörünüzdeki deneyiminize ve Fiverr’deki deneyiminize bağlıdır.

Alıcılar: Bir hizmet satın almak istiyorsanız, “alıcı” sizsiniz. Bir alıcı, belirli bir görev, iş veya proje olsun, tamamlanması gereken bir şeye sahiptir. İşletmeler, şirketler ve hatta bireysel insanlar olabilirler. Fiverr’de alıcılar, bu işi başarmalarına yardımcı olmak için satıcıları işe alırlar.

Fiverr iki yönlü bir iletişim platformudur, bu da hem alıcıların hem de satıcıların birbirlerini bulma fırsatına sahip oldukları anlamına gelir. Bir alıcı, gereksinimlerini karşılayan satıcıların profillerine göz atabilir. Veya bir satıcı, becerilerine uygun görevler için alıcı isteklerini inceleyebilir.

1.Adım: Giriş

Fiverr’da satış yapmaya hazır mısınız?

Başarılı bir profili neyin oluşturduğunu öğrenin.

Her zaman doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için yapılması ve yapılmaması gerekenleri keşfedin.

Satıcı profilinizi oluşturun.

Profil resminizi, açıklamanızı ve profesyonel bilgilerinizi ekleyin.

İşini Yayınla

Sunduğunuz hizmetin bir parçasını oluşturun ve anında satmaya başlayın.

2. Adım: Mail Doğrulama

Mailinizi kontrol edin. Aşağıdaki ekran gibi bir mail sizi karşılayacaktır.
Doğruladıktan sonra devam edebilirsiniz.

En Popüler İşler ilgi duyduğunuz alana göre size gösterilmeye başlanacaktır. Ona göre karşınıza çıkan ilanları inceleyebilirsiniz.

3. Adım Profil Düzenleme

Başarılı bir Fiverr profili nasıl olmalıdır?
İlk izlenimin önemli!
Fiverr’da kalabalığın arasından sıyrılacak bir profil oluşturun.
Profilinizi oluşturmak için zaman ayırın, böylece tam olarak istediğiniz gibi olur.

İlgili profesyonel ağlarınıza bağlanarak güvenilirlik ekleyin.

Daha doğrusu iş bulmana yardımcı olacak profesyonel becerileri tanımlamak.

İsmine bir surat as! Yüzünüzü açıkça gösteren bir profil resmi yükleyin.

Topluluğumuzu herkes için güvende tutmak için kimliğinizi doğrulamanızı isteyebiliriz.



4.Adım Fiverr Rehberi

Daha sonra adım adım kolayca ilerleyebileceğiniz rehber size eşlik edecek.

Şimdi, uzak durman gereken şeylerden bahsedelim.
Fiverr’deki başarınız bizim için önemli. Topluluk standartlarımızla uyumlu olmak için aşağıdakilerden kaçının:

Fiverr’da uzak durulması gereken şeyler.
  • Kimliğiniz hakkında yanıltıcı veya yanlış bilgi vermek.
  • Yinelenen hesapları açma. Unutmayın, her zaman daha fazla Konser oluşturabilirsiniz.
  • Fiverr üzerinde çalışmak için diğer topluluk üyelerini talep etmek.
  • Fiverr dışında iletişim ve ödeme talep ediyorum.

Diğer platformlarda da online para kazanmak isterseniz aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

5. Adım: Profil Oluşturma Adımları

Rehber eşliğinde adım adım ilerlediğiniz profil oluşturma aşaması biraz uzun sürebilir. Sizin daha evvel bu platformlara benzer üyeliğiniz var ise hızla tamamlayabilirsiniz.

Fiverr’da iş ilanı açmadan evvel bu adımları tamamlamalısınız.

Ek bir bilgi verecek olursam sitede ilan açmadan önce size ingilizce yeterlilik testi yapılıyor ve bu testten 6.0 puan alamazsanız ilan yayınlama hakkınız 3 ay boyunca elinizden alınıyor.

40 sorudan oluşan bu testte grammer soruları, noktalama işaretinin nereye konulacağı gibi temel seviye sorular mevcut. Fiverr İngilizce bilginizi ölçüyor ve ona göre sizi satışa uygun görüyor.

Umarım bu makale Fiverr profilinizi oluşturmanıza ve başvuru göndermeye başlamanıza ilham vermiştir.

Daha fazla internetten para kazanma odaklı fikirleri edinmek için blogumuzu takip etmeyi, içeriklerimize yorum yaparak aklınıza takılan noktaları sormayı unutmayın.

etindensutunden.net yazılarımızı takip ederek internetten para kazanmak ile alakalı bilgiler edinebilirsiniz.

Ayrıca farklı bir kazanç yolu olan NFT’lerle ilgili NFT REHBERİ serimizin önceki yazılarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NFT REHBERİ 1 | Yeni Kazanç Yolu: NFT
NFT REHBERİ 2 | Yeni Kazanç Yolu: NFT Nasıl Yapılır?
NFT REHBERİ 3 | Yeni Kazanç Yolu: NFT Ne Zaman Satılır?
NFT REHBERİ 4 | Nasıl NFT Üreticisi Olunur?
NFT REHBERİ 5 | NFT Pazarlaması İçin Uygun Dijital Dağıtım Platformları
NFT REHBERİ 6 | Etkili NFT Pazarlama Yöntemleri
NFT REHBERİ 7 | NFT Satarken Para Kaybetmemek İçin Bilinmesi Gereken 7 Şey
NFT REHBERİ 8 | NFT ile Kazanan İsimler & Firmalar
NFT REHBERİ 9 | 11 Adımda OpenSea İle NFT Satışı

Kaynaklar: 1, 2

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar