Ana SayfaGoogleGoogle Ads ile Para Kazanma: Nereden Başlamak Gerekiyor?

Google Ads ile Para Kazanma: Nereden Başlamak Gerekiyor?

Yazar

Tarih

Kategori

Artık evde oturmaktan sıkıldıysanız tam size göre bir konu başlığı. Google’da ya da arama yaptığınızda karşımızdaki reklamları kim yapıyor.

Haydi millet başlayalım!

Bir web siteniz, bir blogunuz veya internette başka bir tür varlığınız varsa, Google’ın bundan para kazanmanın bir yolu vardır. Buna Google AdSense denir ve herkesi finansal kazanan yapmaya çalışan bir programdır: Reklamverenler AdWords programı aracılığıyla yeni müşteriler veya satışlar elde eder, Google bu reklamları sunmak için para alır ve kullanıcılar tıkladığında para alırsınız.

İnternet arama teknolojisini kullanarak Google, bir web sayfasının belirli içeriğiyle alakalı reklamlar sunar. Örneğin, birisi en son golf turnuvasını kapsayan bir web sayfasındaysa, Google golf kulüpleri veya golf kıyafetleri için reklamlar sunacaktır. Söz konusu siteye sahipseniz, birisi bu reklamlardan birini her tıkladığında ödeme alırsınız. Buna genellikle Tıklama Başına Maliyet (TBM) reklamcılığı denir .

1. Başlıca Avantajları

Artık banner reklamları bile fark etmeyebilirsiniz. İnternet meraklısı bir toplum olarak, onları filtrelemeyi öğrendik. Banner reklamlar çok can sıkıcı olabileceğinden ve web sitenizin okuyucularına zarar verebileceğinden banner filtreleme yazılımı da mevcuttur. Bununla birlikte, Google AdSense farklıdır, çünkü reklamlar büyük banner reklamlardan daha az müdahaleci olduğundan ve içerik özellikle web sayfasıyla ilgilidir ve bu nedenle daha fazla etkiye sahiptir.

Google Ads’den sağlıklı bir yaşam sürmek de mümkündür. Doğru trafik, içerik ve kullanıcı kombinasyonuyla her ay binlerce dolar kazanabilirsiniz. Google Ads’i sitenize atmayı, arkanıza yaslanmayı, rahatlamayı ve parayı izlemeyi bekleyemezsiniz. Bu şekilde çalışmaz. İş dünyasında olduğu gibi, yatırım yapabileceğiniz bir getiri elde etmek için zaman harcamanız gerekir.

Google Ads ile Para Kazanın
Google Ads ile Para Kazanın

2. Nasıl çalışır

Şu anda her ay 100.000 ziyaretçi alan bir blogunuz veya web siteniz varsa, bu her yıl 1 milyondan fazladır. Bunun potansiyel reklam geliri ile nasıl ilişkili olduğunu düşünün:

  1. 100.000 reklam gösterimi (görüntüleme) var.
  2. Standart olarak% 1’lik bir tıklama oranınız (TO) var.
  3. 100.000’in% 1’i 1.000’dir.
  4. Reklamın TBM’si 0,01 TL ise, 10 TL kazanırsınız.
  5. Reklamın TBM’si 1,00 ABD dolarıysa 1.000 ABD doları kazanırsınız.

İkisi arasında büyük bir fark vardır ve açıkçası, çoğu reklam 1 $ / tıklama oranında ödeme yapmaz. Her ikisi arasında muhtemelen yüzlerce dolar ekleyen bu ikisi arasında bir oran görmeniz daha olasıdır. Reklamın anahtar kelimesi ne kadar belirgin ve yaygınsa, bu da reklamın kendisini tetikleyen şeydir, TBM o kadar düşük olur ve bu da kullanabileceğiniz bilgilerdir.

3. Geliri En Üst Düzeye Çıkarma

Zaten sahip olduğunuz blog veya web sitesinden para kazanmak veya sadece AdSense para kazanmak amacıyla bir blog oluşturmak istiyorsanız, gelirinizi artırmanın birkaç yolu vardır:

    • İçeriğinizdeki anahtar kelimeleri en üst düzeye çıkarmak için arama motoru optimizasyonu ( SEO ) yazmayı kullanın.
    • Daha çok yaz. Konunuz hakkında ne kadar çok yazarsanız, Google’ın reklamları araması ve beslemesi için o kadar fazla anahtar kelimeniz olur.
    • Sık yaz. Daha fazla içerik her şeydir ve daha taze daha iyidir.
    • Yararlı, doğru içerik yayınlayın. Anahtar kelimelerle dolu çöpleri yayınladığınızda, okunması zordur ve insanları geri getirmez. Sitenizin yapışkan olmasını istersiniz, böylece trafik oluşturur.
    • Bir niş bulun. Futbol hakkında konuşmak iyidir, ancak binlerce insan bunu yapıyor. Film müziği koleksiyonları gibi daha az popüler bir konu başka bir hikaye.
  • Çok fazla kötü trafik oluşturmayın. Çok fazla trafik oluşturmayı düşündüğünüzden daha kolaydır, ancak nitelikli değilse ve insanlar içeriğinizi okumak için orada değilse, tavada bir flaş olacaktır. TO’nuzu da etkiler.
  • Google Analytics’ten yararlanın. Google, web sitenizi değerlendirmek için kar elde etmek için ücretsiz araçlar sunar.

    Google Ads ile Para Kazanın
    Google Ads ile Para Kazanın

4. Rakip Reklamlar

Sitenizde reklam yayınlamaya başladığınızda karşılaştığınız en büyük sorunlardan biri de rekabettir. Yayınladığınız sitenin türüne bağlı olarak, sattığınız veya sunduğunuz ürün veya hizmetlerle doğrudan rekabet halinde olan reklamların yayınlanmaya başladığını görebilirsiniz. Örneğin, belirli bir ürünü, belki de Disney oyuncaklarını veya kar kürelerini düşürmeye adanmış bir siteniz varsa, birdenbire ziyaretçilerinizi sitenizden uzaklaştıran bu ürünlerin reklamlarını görebilirsiniz. Bu iş için iyi değil.

Bu konuda bir şey yapılabilir mi? Evet. Google bu sorunu bekliyordu ve 200’e kadar farklı URL’den gelen içeriği engellemenize izin veriyor. Ancak, bu reklamların gösterilmesini görene kadar kimi engelleyeceğinizi bilmek biraz zordur. Daha da kötüsü, Adsense’in içeriği sunma biçimi nedeniyle bu reklamları asla göremeyebilirsiniz.

Ayrıca, bir Adsense kullanıcısı olarak, reklamların nereye yönlendirildiğini görmek için doğrudan bu bağlantıları tıklayamazsınız. Adsense kullanma kurallarının açık bir ihlalidir, ancak reklamı görmek için yeterince şanslıysanız ve engellenecek bağlantıyı veya URL’yi keşfederseniz reklamı sağ tıklayabilirsiniz. Bu biraz şansa bağlı.

Belki de bir liste oluşturmanın en iyi yolu Google’da sattığınız ürün veya hizmet türlerini aramak ve ortaya çıkan ilk 50 farklı URL’yi not etmektir. Bu, açıkça rekabet halinde olan sitelerden reklam trafiğini engellemenin iyi bir yoludur.

Temel seviyede Google Ads’i sizin için ele aldım. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir yazı için hazır olun.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar