Ana SayfaAffiliate MarketingTwitter Pazarlamasında En İyi 9 İpucu - 2022

Twitter Pazarlamasında En İyi 9 İpucu – 2022

Yazar

Tarih

Kategori

Twitter önceki yazılarımızdan da anladığımız üzere işinizi büyütmek için harika bir yerdir, ancak platformda işler çok hızlı ilerler. Bir tweetin ortalama ömrü sadece 18 dakikadır. Platformda her saniye 7.000’den fazla yeni tweet gönderilir.

Bir tweetin raf ömrü, Facebook’ta yayınladığınız her şeyden dört kat daha kısadır. Bu, mesajlarınızın dikkat çekmesini ve bir etki yaratmasını zorlaştırır. Çünkü kalabalıkta kaybolmak kolaydır.

Bu nedenle tweetleriniz ve Twitter pazarlama teknikleriniz, insanların harekete geçmesini ve sizleri fark etmeleri için çarpıcı bir etki yaratmak zorundadır.

Ancak tam olarak hangi tekniklerin işe yaradığını ve hangilerinin zaman kaybı olduğunu bilmek zor olabilir. Neyse ki, bunu çözmek için zaman harcamak zorunda kalmayacaksınız. Biz yazımızda bunları tek tek ele alacağız. 🙂

İşte 9 güçlü Twitter pazarlama ipucu!

1. Sizin için en doğru kullanıcı adını, profil fotoğrafını ve başlık resmini seçin!

Twitter kullanıcı adınızın hatırlanması kolay ve insanların sizi uğraşmadan etiketleyebilecek kadar kısa olması gerekir. Birisi adınızı aramaya çalıştığında, sayfanızı bulmak için kullanıcı adınızı kullanır.

Bundan dolayıdır ki isimlerinizi tüm sosyal medya profillerinde aynı yapın. Çünkü markanızdan veya şirket adınızdan farklı bir ad kullanırsanız takipçilerin kafasını karıştırabilir veya sayfanızın bulunabilirliğini zor hale getirebilirsiniz.

Örneğin H&M’i ele alalım. “&” karakterini kullanıcı adına eklemenin bir yolu yoktur, bu yüzden kullanıcı adlarını “@hm” olarak kısaltmışlardır.

“H&M” işletme adı zaten akılda kalıcı, kısa ve hatırlanması kolay, ancak kullanıcı adıyla birlikte daha da basit. Bu adı tüm sosyal medya hesaplarında tutarlı bir şekilde kullanırlar. Her yerde aynı kullanıcı adını kullanmaya dikkat edip, gereksiz karakterler eklemezler, bu da sayfalarının bulunmasını kolaylaştırır.

  • Daha yeni başlıyorsanız, markanızın adına olabildiğince benzer bir Twitter kullanıcı adı seçin.
  • Alakasız sayılardan veya herhangi bir noktalama işaretinden uzak durun.
  • Kısa ve eğlenceli de olabilir. Kısa bir Twitter adıyla, diğer kullanıcılardan ve markalardan @mentions alma olasılığınız daha artar.
  • İnsanların, her tweetin karakter sınırı nedeniyle uzun Twitter isimlerine sahip işletmelerden bahsetme olasılığı daha düşüktür.
  • Potansiyel müşteriler Twitter hesabınızla fiziksel bir mağazayla etkileşime göre daha fazla etkileşime girebilir.
  • Bu nedenle, profil resminizin tanınabilir ve unutulmaz olduğundan emin olmanız gerekir.
  • Marka bilinirliğini besleyecek bir logo ile gitmek de harika olacaktır.
  • Birisi Twitter hesabınızla her etkileşimde bulunduklarında logonuzu daha da tanıyacak ve başka bir yerde gördüğünde tanınmış olacaksınız.

En büyük markalardan bazıları tutarlı markalaşmanın gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlamış ve logolarını neredeyse her zaman profil görüntüsü olarak kullanmaya başlamışlardır.

  • Logo ne kadar temiz ve basitse o kadar iyidir. İnsanlar profilinizi farklı boyutlardaki cihazlarda görüntüleyecekleri için, logonuzu sıkıştırıldığında bile görülebilen bir sürümüyle kullanın.
  • Kişisel bir markanız ve hesabınız varsa, profil resimleriniz olarak profesyonel vesikalık fotoğraf kullanın.
  • Ayrıca, profil sayfanızın üst kısmındaki başlık alanınızın marka bilinirliğini artırmak için de kullanılabileceğini unutmayın.

Burası yaratıcılığınızı açığa çıkarmak ve Target gibi marka mesajınızı ve kişiliğinizi göstermek için çok iyi bir yerdir.

Örnekte resim akılda kalıcı, eğlenceli ve hatta logoyu içermektedir.

Bir yumuşatıcı markası olan Snuggle, twitter hesabında insanları içine çekmek için renkli, sevimli görüntüler kullanmaktadır.

İnsanları eğlendirmek için sevimli “maskotları” Snuggle Bear’ı kullanmışlardır.

Twitter’daki tüm markalaşma fırsatlarını art niyet olarak değerlendirmeyin çünkü aksi bir şekilde yeni müşteriler kazanmak için büyük pazarlama fırsatlarını kaçırırsınız.

Bir başka madde de biyografinizin profilinizdeki markanızın imajına uymasıdır.

2. Markanızın kişiliğini sergilemek için biyografinizi optimize edin

Twitter biyografiniz, şirketinizi profil fotoğrafınızın hemen altında sergilemek için 160 karakterlik bir konumdur. O kısmı kısa ve öz olacak şekilde kullanabilirsiniz.

Ve zor olmak zorunda değil.

Sadece dünyaya kim olduğunuzu birkaç kısa ve tatlı cümleyle açıklayın.

Kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, kurduğunuz şirketi ve kiminle kurduğunuzu açıklayabilirsiniz.

Biyografinizi hazırlarken dikkate alınması gereken birkaç unsur şunlardır:

  1. Doğru bir şekilde insanlara markanızın tam olarak ne olduğunu söyleyin.
  2. Biraz ilgi çekici veya mizah içerikli şeyleri dahil edin. Birkaç fıkra anlatmaktan veya orijinal bir şey söylemekten korkmayın.
  3. Biraz kendinizi övün. Markanızın kanatları altında büyük başarıları varsa, onları insanlara söyleyin. Binlerce müşteriniz mi var? Bunu insanlar bilsin.
  4. Hedefiniz olsun. Hedef kitlenize uygun insanları çekecek bir biyografi yazın.
  5. İnsanların bu terimleri ararken hesabınızı bulabilmesi için ilgili hashtag’leri ekleyin.
  6. Bu alanda ilişkili olabileceğiniz diğer markaları etiketlediğinizden emin olun.

Ayrıca, çoğu insanın çevrimiçi olduğu yoğun saatlerde tweet atın. Bu şekilde insanlar size ve biyografinize aşina olacaktır.

3. Yoğun saatlerde tweet atın

Haftanın belirli günleri veya kullanıcıların Twitter’da daha aktif olduğu saatler vardır, yani gönderilerinizle etkileşime girme olasılıkları daha yüksektir.

Bu saatleri ve günleri belirleyerek ve bu saatler sırasında yayın yaparak daha fazla gösterim elde edebilir, etkileşimi arttırabilir ve tonlarca tıklama alabilirsiniz.

Buffer’a göre, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü atılan tweet’ler haftanın diğer günlerinde atılanlardan daha yüksek TO’lara sahiptir.

Bazı çalışmalar, 12 PM ile 18:00 arasında tweet atmanın en iyi zaman olduğunu göstermiştir. Diğer raporlar Pazartesi’den Cuma’ya kadar 12:00 ile 15:00 arasındaki saatlerin en iyi şekilde çalıştığını öne sürmektedir.

En yoğun yayın süreleriniz belirli hedef kitlenize bağlı olacaktır, bu nedenle markanız için neyin en iyi olduğunu bulmak için içeriğinizin farklı zamanlarda ve günlerde nasıl performans gösterdiğini test edin.

Bunları çözdükten sonra, gönderilerinizi yoğun saatlerde yayına geçecek şekilde planlamak için Hootsuite veya Buffer gibi zamanlama araçlarını kullanın.

Ve yayın yaparken, doğru hashtag’leri kullandığınızdan emin olun.

Hashtag kullanımını da yapabilirseniz minimumda tutun. Yayınladığınız her şey için kullanıcıları tonlarca hashtag ile aşırı sıkmayın.

4. Hashtag kullanımını minimumda tutun (ve doğru olanları kullanın)

Hashtag içeren tweetler, olmayanlara göre 2 kat daha fazla etkileşim alır.

Ancak ikiden fazla hashtag’e sahip tweet’ler etkileşimde %17’lik bir düşüş elde ediyor.

Doğru türdeki hashtag’leri aşırı kullanıma kaçmadan tweet içine ekleyebilmek önemlidir.

Yalnızca tweetlerinle alakalı hashtag’ler ekleyin.

Twitter analizlerini kullanarak en popüler hashtag’lerinizi bulun.

Tweetleriniz için en iyi hashtag’leri bulmak için Hashtagify gibi bir araç da kullanabilirsiniz. Araç, girdiğiniz anahtar kelimelerle ilgili hashtag’ler önerir.

Hashtagify ile hashtag’lerinizi kullanmadan önce gücünü de belirleyebilirsiniz, böylece hangilerinin tweet atmadan önce en iyi şekilde çalıştığını bilirsiniz.

RiteTag, Hashtagify’a benzer şekilde çalışan başka bir alternatiftir.

Ardından, bazı gelişmiş aramaları çalıştırmaya odaklanın.

5. Bazı gelişmiş aramaları çalıştırın

Şu anda hizmetlerinizle veya ürünlerinizle ilgilenen insanları bulmak güzel olmaz mıydı?

Ya da insanların markanız hakkında tam olarak ne söylediğini mi düşünüyorsunuz?

Neyse ki, Twitter gelişmiş arama kullandığınızda bunları öğrenebilirsiniz.

Promosyon tweet’leri göndermek veya mevcut müşterilerinize yazmak yerine, sektöre özel terimler arasında arama yaparak potansiyel müşterilinizi bulun.

Örneğin, bir fırınsanız bölgenizde “fırıncı”, “fırın” veya “kek” gibi terimleri arayın.

Böylelikle bölgenizde fırıncı arayan kişinin en az bir tweetini bulma olasılığınız yüksektir.

Gelişmiş aramalar önünüze yeni ipuçları koyar. Bu insanlara ulaşın ve onlara problemlerini nasıl çözebileceğinizi veya onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi söyleyin.

Retweetleri de artırmak istiyorsanız tweetlerinize resim ekleyin. (Bu herkesin ilgisini çekecektir.)

6. Retweetleri artırmak için Tweet’lerinize resim ekleyin.

Tweetlerinize resim eklediğinizde, resim içermeyen tweetlerden daha fazla paylaşım ve tıklama alırsınız.

Aslında, resimli tweetler genellikle% 89 daha fazla “beğeni” veya sık etkileşim alır.

Yalnızca alakalı ve yüksek kaliteli ilgi çekici görüntüler eklediğinizden emin olun.

Tweetinizle ilgili olmayan bir resmi asla resim eklemek için kullanmayın.

Yeni bir blog gönderisi hakkında tweetliyorsanız, makaleden kullanıcıların daha fazla bilgi bulabileceği bir bağlantı içeren bir resim ekleyin.

Veya yeni bir ürün veya hizmet hakkında tweet atmak istiyorsanız, onu sergileyen bir resim ekleyin.

Hatta takipçilerin indirim alabileceği bir promosyon anlaşması bile yürütüyor olabilirsiniz. Bunun gibi basit bir grafik oluşturmak ve tweetinize eklemek için Canva gibi bir araç kullanın.

Yine de dikkatinizi odaklamanız gereken tek şey fotoğraflar değil. Videoları da olabildiğince sıklıkta kullanın.

7. Daha fazla etkileşim için Twitter’da video paylaşın

Görüntüler düz eski metinlerden daha fazla dikkat çekecektir, ancak videolar görüntülerden daha da iyi performans göstermektedir.

Twitter videosu, Twitter kullanıcılarının bir cihazdan yeni bir video kaydetmesine veya mevcut bir videoyu yüklemesine olanak tanır.

Michael Kors’unki gibi daha fazla dikkat çekmek için tweetlerinize markalı bir video eklemeniz yeterlidir.

AdWeek’e göre, videoların retweetleme olasılığı fotoğraflardan altı kat, GIF’lerden ise üç kat daha fazla.

Videolar, takipçilerle yeni bilgiler paylaşmanın, sahne arkası içerik paylaşmanın, duygu ortaya çıkarmak ve tweetlerinize daha uzun bir ömür vermenin harika bir yoludur.

Canlı video özelliği ile canlı yayına da gidebilirsiniz. Canlı videolar otomatik olarak tweet olarak yayınlanır ve canlı video sona erdiğinde hala izlenebilir.

Ardından, insanların etkileşimde bulunabileceği anketler yapmaya odaklanın.

8. Takipçilerle etkileşime geçmek için anketler düzenleyin

Twitter sayfanızda daha fazla etkinlik oluşturmanın en kolay yollarından biri bir Twitter anketi oluşturmaktır.

Tek yapmanız gereken, yeni bir tweet eklemek için her zaman tıkladığın aynı düğmeye tıklamak, ardından ekranın altındaki anket simgesine tıklamak.

Ardından, sorunuzu ve seçimlerinizi ekleyin.

Anketler sadece takipçilerin tamamlaması için eğlenceli içerikler değil, ayrıca tüketici ve pazar araştırması yapmak, geri bildirim almak ve takipçilerle etkileşimli konuşmalar başlatmak için de kullanılabilir.

Herkes bir anket oluşturabilir, ancak benzersiz ve ilgi çekici sorular oluşturmak biraz düşünülebilir.

İlham almak için Airbnb gibi anketleri tutarlı ve başarılı bir şekilde kullanan diğer markalara bakın.

Ayrıca, satışları arttırmak, en son uygulamanızın veya e-kitabınızın indirmelerini artırmak için kolayca tweet atabileceğiniz yaratıcı eylem çağrıları (CTA’lar) kullanmayı unutmayın.

9. Yaratıcı CTA’ları kullanın (kullanıcılardan gönderi paylaşmalarını istemenin ötesinde)

Twitter pazarlamasının arkasındaki tüm fikir satışları arttırmak, potansiyel müşteri oluşturmak, tıklamaları arttırmak ve indirmeleri fazlalaştırmaktır.

Bu eylemleri yönlendirmek için gönderiler oluşturmak, idareli kullanıldığında etkileşiminizi büyük şekillerde arttırabilir. Birkaç tweete CTA eklemek bunu yapmanın en hızlı yoludur.

Muhtemelen kullanıcılardan gönderilerinizi paylaşmalarını isteyen CTA’ları zaten kullanıyorsunuz, bu harikadır. Ancak Twitter profilinizde kullanmanız gereken tek CTA bu değildir.

Kullanıcıların diğer etkinlikleri yapmasını sağlamak için bazı etkili eylem sözcüklerini ve ifadelerini kullanın:

  • Bizi takip edin
  • Sitemizi ziyaret edin
  • Satışlarımızdan alışveriş yapın
  • Buradan indirin
  • Daha fazla bilgi edinin

Passion Planner, CTA “Shop Now!” ile kullanıcılara bir satıştan bahseden bu tweet gibi CTA’larını çok iyi yürütür:

Bir uygulamanız varsa, yayınladığınız her güncelleme hakkında insanlara bilgi verin. Cookie Run ‘da bunu sık sık yapar.

“Özgür” kelimesini de olabildiğince sık kullanın. Herkes ücretsiz içerikleri sever.

Etkili eylem kelimeleri kullanmak ve CTA’ları değiştirmek etkileşimi arttıracak ve TO’nuzu fazlalaştırıp, sitenize daha fazla trafik gönderecek, yeni potansiyel müşteri adayları oluşturacak, indirmeleri arttıracak ve satışları yükseltecektir.

Peki siz işletmenizi tanıtmak ve büyütmek için Twitter’ı nasıl kullanıyorsunuz?

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar