Ana SayfaE-Ticaret30 Farklı Yolla İnternetten Para Kazanma

30 Farklı Yolla İnternetten Para Kazanma

Yazar

Tarih

Kategori

30 Farklı Yöntem ile İnternetten Para Kazanma.jpg
30 Farklı Yöntem ile İnternetten Para Kazanma

Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim.

Pasif gelir elde etmenin ve internetten para kazanmanın bir çok yolu var.

Ben de internetten para kazanmak istiyorum diyorsan bu yazı tam sana göre.Hepsinden bahsedicem ve sen de kendine uygun olanı seçeceksin.

1-Ek gelir uygulamaları: Ek gelir elde etmek isteyenler için kesinlikle önerilebilecek bir yöntemdir.Herşey de olduğu gibi bunda da dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut.Şimdi biraz bu noktalardan bahsedeyim.

Herkesin evinde kullanmadığı kıyafeti,aksesuarı veya eşyası mevcuttur.Şimdi bunları ayırmanın ve ayıklamanın tam zamanı.

İkinci el eşya satışınızı yapmanız için çeşitli uygulamalar bulunuyor..Modacruz,Gardrops ve Dolap gibi platformlarda bu eşyalarınızı satışa çıkarabilirsiniz.Böylece hem ek kazanç sağlamış hem de fazla eşyalarınızdan kurtulmuş olursunuz.

2-E-Ticaret sitesi açın: Bir e-ticaret sitesi açmak istiyorsanız eğer,bu konuda bilgi donanımına sahip olmalısınız.Hedef kitlenizi belirlemelisiniz.

Ürününüzü belirlemelisiniz.Ve herşeyden önce insanların güvenini kazanmalısınız.

Eğer bir sermayeniz varsa  hazır ürünler satabilirsiniz,ürüne eliniz değmeden aracı olursunuz.Ya da kendi sitenizi yaptırıp kendi ürününüz üzerine yoğunlaşıp pazarlamasını yaparsınız.

3-Stok fotoğrafçılık yapın: Kendi çektiğiniz fotoğraflı belirli sitelere üye olup orada satabilip kazanç sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Getty Images, Shutterstock gibi platformlarda bu fotoğraf ya da tasarımınızı yükleyip para kazanabilirsiniz.Böylece hem aracılık yapan site hem de siz kazanmış oluyorsunuz.

Çizim,fotoğraf,tasarım gibi konularda yeteneğiniz varsa hiç durmayın derim.

4-Kendi tasarımlarınızı satın: Günümüzde tasarım ve elyapımı ürünler satan ve pazarlayan bir çok platform mevcuttur.Etsy ve amazon gibi platformlarda kendi çizim ve tasarımlarınızı pazarlayabilirsiniz.Kendinize özgü tasarımlar yaparak bunu dünya pazarına çıkarabilirsiniz.

5-Yazarlık ve çevirmenlik yapın: Yazma yeteneğinizi kullanın derken burada üstünde durmamız gereken bir şey var.İçerik arkadaşlar.Bunun haricinde de doğru ve akıcı bir dil kullanmanız çok önemli.

Tercih edilen kaliteli içeriklerinizle kazanmak istiyorsanız ne duruyorsunuz.

6-Profesyonel hizmet satışı: Hemen hemen herkesin bir yeteği vardır.Ve ayrıca da günümüzde hem amatör hem de profesyonel olarak gelir elde edebileceğiniz platformlar vardır.

Upwork gibi platformlar tasarım,müşteri hizmetleri,marketing,mobil uygulama gibi alanlarda profesyonel hizmet satışına izin verirler. Günümüzün en iyi yöntemlerinden biri de budur.

7-Prova okuyuculuğu: Makaleler,dergiler,kitaplar yayınlanmadan önce belirli bir kontrolden geçerler. Eğer dil bilgine güveniyorsan bu işi yaparak kazanç sağlayabilmek an meselesi. Flexjobs gibi siteler aracılığı ile prova okuyucu olabilirsiniz.

8-Podcast blog: Podcast,ses ve görüntü  kayıtlarından oluşan yayınlardır.Yani burada okumak yerine dinleyerek bilgi edinmenizi sağlayan araçlardır.Podcast ile gelir elde edebilme imkanları da şunlardır;

-Programatik reklamlar: Veri analiz edip teknolojiyi kullanarak medya satın almayı akıllı hale getiren yöntemdir. Yani doğru zamanda,doğru kişiye doğru içeriği aktarmayı amaçlayan reklamveren stratejisidir. Çoğu yayıncı kullanıcı tabanını genişletmeye odaklanmıştır.

-Sponsorlar: Programınızı çok rağbet görüyorsa bir süre sonra çok rağbet alırsınız.Programınıza bu sponsorların reklamlarını sıkıştırarak kazanç sağlamaya başlarsınız.

-Doğal reklam ve satış ortaklığı: Bazı podcastlar zaman zaman bölümün bir kısmını bir markanın ücretli içeriğine ayırıyor.Buna da doğal reklam deniyor.

Programda verilen komisyon kodları gibi yöntemlerle satışa dönüşen mesajlardan komisyon alınıyor.Buna da satış ortaklığı deniliyor.

-Abonelik ücreti ve bağışlar: Eğer sabırlı,kaliteli içerik üretebilecek bağımsız bir yayıncıysanız  bu mecra sizin için düzenli bir gelir kazanabileceğiniz yer haline gelebilir.

9-Tasarım pastacılık: Özel günlerde kimse artık standart kremalı pasta yaptırmıyor.Üstünde fotoğraf olan,tasarım pastalar daha çok tercih edilmeye başlandı.Bu aşamada da doğal tasarım pastacılık iyi bir iş fikri halini aldı.

Eğere böyle bir merakınız ve yeteneğiniz varsa kursa gidip gerekli belgeleri aldıktan sonra kendi pastalarınızı üretmeye başlayın.Sonrasında iyi bir reklamla bebek mevlüdü,nişan,düğün gibi alanlarda siparişlerinizi alın.

10-Kişisel Antrenörlük: İnsanlar artık özel programlar dahilinde kendilerine belirlenen hareket ve egzersizlerle spor yapmayı tercih ediyorlar.Bunun için de bir antrenöre ihtiyaç duyarlar.Sizin de pilates,fitness,yoga gibi alanlarda profesyonel bilginiz varsa kişisel antrenörlüğe başlayın.Tabi bu işi online da yapabilirsiniz.Kendinize bir web sitesi açın ve videolarınızı çekip yükleyerek işe başlayın.

11-Web’de Arama Yapın:Hem araştırma yaparak hem de bilgi sahibi olarak kazanç sağlama fikri ne hoş değil mi? Bu sadece fikir değil.Bu size ek gelir sağlayan bir yöntem.

Belirli arama portalları mevcut. SwagBucks ve Zoombucks bunlardan biri.Bu siteye kayıt olursanız size yaptığınız her arama için swag coin ödenir.Ve bu biriken swag coinlerinizi paypay vb hesaplara aktarabilirsiniz.

12-Forex’te Yatırım Yapmak: Açık söylemek gerekirse bu piyasa ülkemizde çok rağbet görmemiştir.Sebebi de yapılan yeni düzenlemelerde başlangıç teminatı yükseltildi.Kaldıraç oranı düşürüldü.Yüksek başlangıç teminatı nedeni ile bu piyasaya ilgi çok azalmıştır.Yüksek tutarlı bir birikimin varsa burada değerlendirebilirsin.

13-Web Semineri Verin: Eğer uzman olduğunuz veya çok iyi bildiğiniz konular varsa bir web semineri düzenleyebilirsiniz.Yani az kişiye verimli bir seminer vererek kazanç sağlamanız da mümkün.

14:Bing Kullanın: Bu uygulama bir arama motoru olarak tercih edilmese de kazanç sağlayabilmeniz  için güzel bir yer. Microsoft Reward hesabı oluşturarak yaptığınız aramalarda belli bir puan kazanın. İşte size ek kazanç sağlayacak olan sistem de bu puanlar.Ülkemizde tam olarak işlemese de başka bir ülkede yaşıyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

15-Twitch Kullanın: Genel olarak oyun oynayanlar için kullanılan ve amazonun geliştirdiği temeli canlı yayın olan bir platformdur.Ülkemizde de aylık olarak birçok kişi bu platformdan canlı yayın izlenmeleriyle ek gelir elde etmeye başlamıştır.

16-Amazon Mechanical Türk Sistemi: Bunu online işgücü pazaryeri olarak da tanımlayabiliriz.Tüm bireylerin ve işletmelerin işlerini sanal olarak yürüttükleri bir kitle pazarıdır.burada ankete katılma,veri doğrulama, araştırma yapma,içerik denetleme gibi görevlerle ek kazanç sağlamanız mümkün.Bitirdiğiniz bu görevlerle Amazon hesabınıza paranızı yatırır.

17-Yandex Toloka ile Görevleri Yerine Getirin: Yandex Toloka kullanıcılarına doğru sonuçlar sunabilmek için bu yöntemi kullanır.Size verilen görevleri yerine getirerek kazanç sağlayabilirsiniz. Genelde görselleri karşılaştırmanız,değerlendirmeniz,ürünleri kategorize etmeniz istenmektedir.İşte bu görevleri tamamladığınızda ödeme alırsınız.

18-Web Sitesi Testleri Yapın:Artık her alanda bir web sitesi mevcut.Bu sitelerin oluşturuşması elbette kolay değil bununla birlikte temelinde kullanıcı deneyimi yatar ve sizin karşınıza bu aşamadan sonra çıkar. İşin bu deneyim kısmında olarak kazanç sağlayabilirsiniz.Testing Time gibi bazı platformlar size bu imkanı sunuyor.

19-Kullanışlı Yazılımlar Geliştirin: Eğer bir yazılım bilginiz varsa ihtiyaçlara uygun ve nitelikli bir uygulama geliştirebilirsiniz ve bu uygulama çok basit olsa da size zamanı geldiğinde kazanç sağlayacaktır.

20-El Yapımı Ürünler Satın: El beceriniz varsa ve standart malzemelerle bir şeyler üretebiliyorsanız bunları online platformlarda satabilirsiniz.Şapka,takı,süs eşyası vb gibi el yapımı ürünleri Etsy ve buna benzer platformlarda satabilirsiniz.

21-Oyuncak Yapmak: Ahşap araba,lego,bez bebek gibi çok fazla oyuncağı el becerinizle yaparak kazanç sağlayabilirsiniz.Hem daha sağlıklı olacaktır hem üretim yaparak kazandıracaktır. İyi bir pazarlama becerisi ile bunu düzenli bir işe bile çevirip para kazanabilirsiniz.

22-Resim Yapmayı Öğretin: Eğer resim yapma yeteneğiniz varsa bunu kazanca dönüştürmenizin tam zamanı derim. Sınavlara hazırlanan öğrencilere ve bu alana ilgisi olan kişilere resim yapmayı öğreterek para kazanabilirsiniz.

23-Müzik Aleti Çalmayı Öğretin:Herhangi bir müzik aleti çalmayı biliyorsanız bundan para kazanmak için neyi bekliyorsunuz.İlgisi olanlara ve öğrencilere müzik eğitimi vererek ek kazanç sağlayabilirsiniz.

24-Yabancı Dil Öğretin: Eğer herhangi bir yabancı dil biliyorsanız kesinlikle bir altın bileziğiniz vardır.Uzak doğu dilleri, Almanca, İtalyanca, Rusça gibi dilleri biliyorsanız başkalarına öğreterek bundan gelir elde edebilirsiniz.

25-Udemy’de Ders Verin: Udemy’e ücretsiz eğitmen başvurusu yapıp bir kaç gün içerisinde onay gelmesini beklersiniz.Burada herkes ücretsiz bir kurs açabiliyor.Üst düzey eğitmenler ücretli kurslar veriyor.Bir kurs oluşturup ücret ve kuponlar bölümüne giriş yaptıktan sonra Udemy sizi yönlendirecektir. Siz PayPal veya Payoneer aracılığı ile ödemenizi alırken Udemy sadece her satıştan yüzde alır.

26-Araba Kullanmyı Öğretin: İnsanlar trafiğe çıkınca gerçeklerle yüzleşirler ve kimileri için bu durum zorlaşabilir. Eğer araba kullanmayı trafik kurallarına uygun bir şekilde öğretebileceğinize inanıyorsanız direksiyon dersi verin.Çevresi fazla olan insanlardan yararlanmanızda fayda var.

27-Yazılım ve Tasarım Öğretin:Bilişim ve teknoloji, çağında iyi bir yazılım ve tasarım biliyorsanız işsiz kalmanız çok da mümkün değildir. Yazılım dillerini iyi biliyor ve iyi bir tasarıma hakimseniz insanlara bu konuda internetten eğitim verebilirsiniz.Kendinize bir web sitesi kurun ve online ücretli seminerlerle bir kaç saatlik derslerle kazanç sağlayabilirsiniz.

28-Kıyafet Kiralayın: Dolapta bekletilen kıyafetler,nişan kıyafeti,sünnet takımı,gelinlik vb gibi özel durumlarda giyilen eşyalar eminim bir çoğumuzda mevcuttur.Bunların pazarlamasını internetten yaparak satışa sunabiliriz.

29-Park Yeri ve Depo Kiralayın: Arabanız yok ama park yeriniz var.Bu fikir tam size göre. Sosyal mecralarıda kullanarak bu kendi ilanınızı vererek kazanç sağlayabilirsiniz.

30-Sanal Asistanlık: Burada işveren ofis masraflarından kurtulmuş,siz de freelance çalışmış olacaksınız. Eğer asistanlık özelliklerine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bu alanda internette verilen iş ilanlarına başvurun.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar