Ana SayfaE-TicaretSizin İçin Analiz Ettik: Pinterest ile Para Kazanmanın 7 Etkili Yolu

Sizin İçin Analiz Ettik: Pinterest ile Para Kazanmanın 7 Etkili Yolu

Yazar

Tarih

Kategori

Bildiğiniz gibi sosyal medya platformlarının gücünden yazılarımızda bahsettik. Siz de çok beğendiniz. Evden para kazanmanın, internetten para kazanmanın ve pasif gelir kavramlarının çok revaçta olduğunu biliyorsunuz. Coronavirus (Koronvirüs)’den dolayı evimizde bulunuyoruz. Hadi bu sıkıntıyı fırsata çevirelim.

Haydi Pinterest’e bakalım!

Pinterest ile para kazanmanın yollarını mı arıyorsunuz Pinterest’e basit bir fotoğraf paylaşım ağı olarak bakmak yerine, kendi global bülten tahtanız olarak düşünün. 2013 yılının Kasım ayında Pinterest’in yüzde 80’i kadın olan 70 milyon kullanıcısı vardı ve ayda 2,5 milyar sayfa görüntüleme aldı.

Pinterest ile para kazanmanın birçok yolu vardır ve ağ büyümeye devam ettikçe, fırsatlarınız da büyür.

Pinterest ile para kazanabileceğiniz bazı etkili yollara bakalım.

1. Tutkunuzu takip edin, bir kitle oluşturun ve onlara satış yapın.

Ne hakkında tutkuluyorsun? İnsanlar sevdiğiniz bir bölgede para harcıyorlarsa, para kazanabilirsiniz.

Diyelim ki bir fitness bağımlısısın. Formda olmayı ve formda kalmayı seviyorsunuz. Bir hedef kitle seçersiniz: yirmili yaşlarında zinde ve çekici olmak isteyen kadınlar. Bu kitleyi çeken bir Pinterest hesabı ve panoları oluşturun.

Takipçilerinizi panolarınıza alın ve bir posta listesi oluşturun. Bazı keskin Pinterest kullanıcılarının bir milyon takipçisi ve daha fazlası var. Kitlenize satış yapmak için hesabınızda çok fazla takipçiye ihtiyacınız yoktur. Ne satacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin. Birkaç bin takipçiniz olduğunda, pazarlamacılar size tekliflerle yaklaşacaktır.

2. Tanıtmak için bir şirket seçin ve sponsorluk isteyin.

Bir grubu hedefleyin ve yukarıda tartıştığımız gibi Pinterest takipçilerinizi oluşturun. Ardından kitlenize hitap eden ürünler sunan şirketleri seçin. “Fitness” izleyicimizle kalarak spor salonu makineleri veya spor içecekleri satan şirketlere yaklaşabilirsiniz.

Pinterest hesabınızın istatistiklerini yaklaştığınız şirketlerle paylaşın ve sponsorluk isteyin. Onlara bir teklifte bulunun: hesabınızdaki markalarını bir yıl boyunca kullanabilirler.

Pinterestten Para Kazanma
Pinterestten Para Kazanma

3. Affiliate ürünleri Teşvik.

Birçok şirket, sonuçta ortaya çıkan satışlarla ilgili küçük bir komisyon için ürünlerini tanıtacak iştirakler istiyor. Tanıtılabileceğiniz ürünler satan şirketleri bulun ve satış ortağı olarak kaydolun. Daha sonra satış ortağı bağlantılarınızı kullanarak panolarınızdaki ürünleri tanıtın.

İpucu: gibi bir URL kısaltma hizmetini kullanın bağlantılarınızı yönetmek için Bitly kullanın. Tıklama sayısı için raptiyelerinizi ve panolarınızı takip edebilirsiniz.

Spam ile ilgili. Pinterest periyodik olarak bağlı kuruluş spam göndericilerine karşı harekete geçiyor. Eğer buna kapılırsanız, pinlerinizi kendi web sitenize bağlayın; olabilir ortaklık bağlantıları kullanın.

4. Pinterest’te bulunabilmek için arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejilerini kullanın.

Pinterest’te para kazanmak istiyorsanız, insanların pinlerinizi ve panolarınızı bulabilmesi gerekir, bu yüzden SEO stratejilerini kullanın. Sadece Pinterest’te değil, aynı zamanda Google gibi büyük arama motorlarında da bulunacaksınız.

“Hakkında” profilinizden en iyi şekilde yararlanın. 200 karakteriniz var (yaklaşık 50 kelime.) Arama yapanların kullanmasını beklediğiniz anahtar kelimeleri kullanarak açık ve açıklayıcı olun.

Ayrıca, iğnelerinizde SEO stratejileri kullanın. Her raptiye size 500 karakter (yaklaşık 100 kelime) açıklama sağlar, bu nedenle anahtar kelimeler ve bağlantılar ekleyerek en iyi şekilde yararlanın. Anahtar kelimeleri spam içerikli bir yöntem yerine doğal olarak ekleyin.

Pinterestten Para Kazanma
Pinterestten Para Kazanma

5. Kendi ürünlerinizi satmak için Pinterest’te yarışmalar oluşturun.

Belki kendi ürünlerinizi Pinterest’te satmak istersiniz. Yarışmalar oluşturmayı düşünün. Popülerler ve para kazanmanıza yardımcı olabilirler.

6. Bir kitle kazanmak ve para kazanmak için başkalarının pinlerini yeniden sabitleyin.

Pinterest sosyal bir ağdır, bu nedenle insanların pinlerinizi yeniden sabitlemesini sağlamanın en kolay yolu aktif olmaktır. Başkalarının pinlerini, özellikle de hedef kitlenizdeki kişileri sabitleyin. Sizi fark edecekler ve hatta kurullarınızı takip etmeye başlayabilirler.

7. Pinterest stratejilerini başkalarına öğreterek para kazanın.

Pinterest büyümeye devam ettikçe, insanlar Pinterest kullanıcılarına yardımcı olacak araçlar geliştiren küçük bir endüstri gelişti.

Pinterest’i bir süredir başarıyla kullandıktan sonra, stratejilerinizi başkalarına öğreterek para kazanmayı düşünün. Öğrendiklerinizi öğreten e-kitaplar ve kurslar oluşturun.

İşte burada: Pinterest ile para kazanmanın yedi etkili yolu. Ayrıca ağda aktif olduğunuzda kendi stratejilerinizi de geliştireceksiniz.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar