Ana SayfaE-Ticaret10 Adımda Yazılım ve Tasarım Öğreterek Para Kazanma

10 Adımda Yazılım ve Tasarım Öğreterek Para Kazanma

Yazar

Tarih

Kategori

İnsanlar sosyalleşme ve eğlence de dahil olmak üzere farklı nedenlerle çevrimiçi olurlar. Ancak internet araştırma, bilgi edinme ve yeni şeyler öğrenmek için de kullanılır. Yeni bir yazılımı nasıl kullanacağını bilmiyor musun?

Çok yüksek ihtimalle Youtube da bir eğitimi vardır. Yada buzdolabındaki üç malzeme ile akşam için ne yapabileceksin bilmiyor musun? Yemek tariflerinden yüksek ihtimalle öğrenirsin.

İşte bu bilgi ihtiyaçları insanlar için harika bir kazanç kapısı yarattı aynı zamanda. Bazı insanlar bunları bir blog oluşturarak veya kitap yazarak yapmış olsalar da çevrimiçi bir kurs bildiklerinizi satmanın bir başka yöntemidir. Global Endüstri Analistlerine göre, çevrimiçi öğrenmenin 2021 yılına kadar 240 milyar dolardan fazla olması bekleniyor.

Birçok kişi bir konuyu öğretmek için yeterince bilgi sahibi olduğunu düşünmez. Ancak gerçek şu ki, çevrimiçi bir kurs oluşturmak ve satmak için uzman olmanıza gerek yoktur. Sadece çoğu insandan biraz daha fazlasını bilmeniz araştırmanız gerekir.

Kapsayan konular sanat veya fotoğraf, kişisel gelişim, müzik, bahçıvanlık, yemek pişirme, pazarlama, teknoloji, dil vd. Bir çok kişi bunların bir tanesi ya da birkaçı ile çevrimiçi kurs yaparak gelir elde etmektedir.

Kendi çevrimiçi kursunuzu oluşturmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler vardır.

Peki siz yazılım ve tasarım işini çevrimiçi bir kursa dönüştürerek nasıl para kazanabilirsiniz?

Yazılım Öğreterek Para Kazanma
Yazılım Öğreterek Para Kazanma

1- Ders konularınız belirleyin.

Bildiğiniz şeylerin bir listesini yapın. Arkadaşlarınız veya ailenizden yardım isteyebilir, fikir alabilirsiniz. Belki de işiniz ile ilgili bir beceridir.

2- Pazar araştırması yapın.

Kimsenin satın alamayacağı bir kurs oluşturmak için çok fazla zaman harcamak istemezsiniz. Birçok kişi ele aldığınız konu hakkında öğrenmeye hazır da olabilir. Ancak soru şu? Öğrenmek için para ödemeye hazırlar mı? Kursunuza zaman ayırmadan önce, bunun için en iyi alıcının kimler olabileceğini ve hazır, istekli satın alabileceklerini araştırın.

3- Kursunuzun ana hatlarını belirleyin.

Kursunuzu satın almaya istekli bir pazar olduğunu belirledi iseniz, bir sonraki adım kursa ne koyacağınızı belirlemenizdir. Bir kursun doğası gereği sağladığınız içerik, konunun derinliklerine inmeli ve tüm önemli detayları kapsamalıdır. Bir kurs genellikle, sadece yüzeyi kapsayan bir blog yazısı gibi olmamalıdır.

Yazılım Öğreterek Para Kazanma
Yazılım Öğreterek Para Kazanma

4- Derslerinizi vermek için en iyi yöntemlere karar verin.

Çevrimiçi kursların metin, video, çalışma sayfaları, kontrol listeleri, ses ve bilgi sağlayan diğer herşey gibi çeşitli öğretim yöntemlerini sunacağı beklentisi de vardır.

İşin püf noktası, öğretmeye çalıştığınız şey için hangi yöntem doğrudur, bunu belirlemenizdir.

5- Derslerinizi oluşturun.

Çevrimiçi kurs oluşturmanın en zaman alıcı tarafı da budur. Tüm ders içeriğinde görünen bir logo veya renk teması oluşturmayı düşünün. Hata veya aksaklık olmadığından emin olmak için metin derslerinize tekrar bir göz atın ve videolarınızı tekrar izleyin.

6- Dersinizi nasıl satacağınızı belirleyin.

Derslerinizi sunmak için bir web sitesi oluşturun. Kursunuzu satmak ve sunmak için bir sistem kurmanıza yardımcı olabilecek üyelik sitesi, komut dosyaları ve WordPress eklentileri mevcuttur. Daha hızlı ve daha az teknik çaba için Udemy ( ki bundan diğer yazılarımda uzun uzun bahsetmiştim ) gibi platformlarında hizmetini kullanabilirsiniz.

7- Kursunuzu çevrimiçi yükleyin.

Platformunuzu seçtikten sonra dersinizi yükleyin. Platform, bir logo veya renk şeması eklemek gibi rotanızı özelleştirmenize izin veriyorsa, bunları da ekleyin. Benzersiz markanızı yaratmanızda yardımcı olacaktır.

8-Kursunuzu pazarlayın.

Platformunuz ne olursa olsun, kursunuzu tanıtmanız gerekir. Udemy pazarını inceleyerek öğrencilerin sizi bulabileceği Udemy gibi bir hizmet bile olsa, kendi pazarlamanızı yapmaya ihtiyaç duyarsınız.

Kitlenizi kim olduğunu, bulabileceğiniz yerleri ve kursunuza göz atanlar için onları nasıl ikna etmeniz gerektiğini içeren bir pazarlama planı oluşturarak işe başlayın. Kurs pazarlama seçenekleri arasında sosyal medya, Facebook reklamları, makale pazarlaması sayılabilir.

Udemy ve YouTube’da da çok güzel bir şekilde pazarlayabilirsiniz.

Yazılım Öğreterek Para Kazanma
Yazılım Öğreterek Para Kazanma

9- Kurs bilgilerinizi güncel tutun.

Bir kaç ayda bir kurs bilgilerinizin güncel ve alakalı olduğunu kontrol edin. Kaynaklarla ilgili herhangi bir kopuk bağlantıyı kontrol etmeyi ve düzeltmeyi unutmayın.

Günceli herkes sever.

10- Durulayın ve tekrarlayın (Rinse and Repeat).

Bir kursa bağlı kalacaksınız diye bir kural yoktur. Öğretebileceğiniz başka kurslar da varsa bunları oluşturun. Daha sonra öğrencilerinizi bu kurslara yönlendirebilirsiniz. Örneğin bir tasarımın nasıl yapılacağı  ile ilgili bir kurs ve bir tasarımın nasıl pazarlandığı ile ilgili ayrı bir kurs. Tamamen farklı alanlarda yeni kurslar da oluşturabilirsiniz.

Harika bir kurs sağlayabilir ve hedef pazarlamanıza ulaşabilirsiniz..Çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak oldukça kazançlı sayılabilir. Kursunuzdaki tüm dersleri oluşturmak zaman alabilir, ancak yükledikten sonra mevcut işinize veya tek başına bir işletme olarak karlı bir pasif gelir kaynağı olabilir.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar