Ana SayfaE-TicaretÖzgeçmişinizde Olması Gereken Sertifikalar 'Google Dijital Atölye' 2022

Özgeçmişinizde Olması Gereken Sertifikalar ‘Google Dijital Atölye’ 2022

Yazar

Tarih

Kategori

Dünyanın neredeyse yarısının internete erişiminin olduğu düşünüldüğünde, dijital bir dünyada yaşadığımız söylenebilir.

İnternet kullanan tüketici sayısının bu kadar yüksek olması, işletmelerin dijital platforma geçiş yapmasını çok mantıklı kılıyor.

Dijital platformun sunduğu fırsatları ve web sitelerinin, video veya sosyal medyanın hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

Buradaki web adresinden hemen kayıt olabilir ve Dijital Atölye eğitimlerine başlayabilirsiniz.

Hangi Eğitimler Sertifikalı?

Sertifika alabileceğiniz 8 eğitim mevcut. Bunlar:

  1. Alışveriş Reklamları Sertifikası
  2. Arama Ağı Reklamları Sertifikası
  3. Görüntülü Reklam Ağı Reklamları Sertifikası
  4. Ölçüm Sertifikası
  5. Ads Uygulamaları Sertifikası
  6. Video Reklamcılık Sertifikası
  7. Google Analytics Sertifikası
  8. Dijital Atölye Sertifikası

Tüm Online Eğitim Kursları

  1. Dijital Pazarlamanın Temelleri
  2. Online bir işletmeniz olsun
  3. Müşterilerin sizi internette bulabildiğinden emin olun
  4. Bir işletmeyi online reklamla tanıtın
  5. Bir işletmeyi yurtdışına açın
  6. Müşterilerle mobil ortamda bağlantı kurun
  7. Bir işletmeyi içerikle tanıtın
  8. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını ve online davranışlarını anlayın
  9. Turizm işletmenizi dijitalle büyütün
  10. Kendinizi tanıtarak özgüveninizi inşa edin
  11. Bir sonraki iş fırsatını kaçırmayın
  12. Engelliler için Google ve YouTube Ürünleri
  13. Kodlamanın temellerini anlayın
  14. İş yerinizde üretkenliği artırın
  15. Makine öğreniminin temellerini anlayın
  16. İşletmenizin online güvenliğini geliştirin
  17. Dijital Dengeye Giriş
  18. Dijital Güvenliğe Giriş
  19. Etkili bir şekilde network oluşturun
  20. İşletme iletişimi
  21. Hikaye ve tasarımla iletişim kurun
  22. Topluluk önünde konuşma
  23. Google Ads Performans Ölçme
  24. Alışveriş reklamları
  25. Google Ads Arama Ağı
  26. Google Ads Görüntülü Reklam Ağı
  27. Google Ads Video

Google Dijital Atölye eğitimleri ile Dijital Pazarlama, Kariyer Geliştirme, Turizm Eğitimleri, Veri ve Teknoloji, Dijital Güvenlik olmak üzere 5 kategoride işinizi geliştirebilir, kariyerinize hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Google Dijital Atölye Nasıl Kullanılır?

  • https://learndigital.withgoogle.com/dijitalatolye adresinden Google Dijital Atölye sayfasını açın.
  • Yeni ya da mevcut Google hesabınız ile açılış sayfasında yer alan “Başlayın” bölümünden giriş yapın.
  • Yetkinlik durumunuza göre seviyenizi belirleyin.
  • Kendinizi geliştirmek istediğiniz ya da ilgi duyduğunuz kurslara kayıt işlemini gerçekleştirin.
  • İlgili eğitim programlarına dahil olup tamamlayın.

Yer aldığınız sektör, hedefleriniz yahut konumunuz itibari ile dijital dünya hakkındaki bilgi sahibi olmanın sizin için lüzumlu olmadığını düşünebilirsiniz ancak gün geçtikçe dijitalleşmenin arttığı bu ortamda hangi sektörde olursanız olun, elbet çok kısa bir vakit içinde yolunuz dijital ile bir şekilde kesişecek. öyle ki günümüzde küçük, orta, büyük ölçekli bulunmasına bakılmaksızın her işletmenin internet sitesinin yahut toplumsal medya hesaplarının olması büyük önem taşıyor.

Çalıştığınız yahut sahibi olduğunuz şirketin internet sitesinin kullanıcı deneyimlerine müsait, toplumsal medya hesaplarının en doğru şekilde yönetilmesi benzer biçimde dijital pazarlamanın gerekleri mevzusunda bilgi sahibi olmanız kaçınılmaz. Bundan dolayı başlangıç seviyesinde bile olsa dijital marketing mevzusunda yetkinliğe sahip olmanız çok önemli.

Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz ve tercihinize göre seçebileceğiniz kurslardan başlama fırsatına sahip olduğunuz Google dijital atölye üzerinden alacağınız sertifikalar ile kariyerinizde ilerleyebilir, işinizi büyütebilirsiniz.

2006 yılından bu yana başarılı adımlar atan Google’a yetkinliğinizi onaylatarak, imkansız bulunduğunuz şeyleri başarma fırsatına erişebilirsiniz.

Dijital pazarlama nedir?


Arama motorları, web siteleri, sosyal medya, e-posta ve mobil uygulamalar gibi dijital kanallar aracılığıyla sunulan reklamları ifade eder. Bu çevrimiçi medya kanallarını kullanan dijital pazarlama, şirketlerin malları, hizmetleri ve markaları onayladığı yöntemdir. Tüketiciler, ürünleri araştırmak için dijital araçlara büyük ölçüde güveniyor. Örneğin, Think with Google marketing ınsights, tüketicilerin% 48’inin sorgularını arama motorlarında başlattığını,% 33’ünün marka web sitelerine baktığını ve% 26’sının mobil uygulamalarda arama yaptığını tespit etti.

Günümüz dijital pazarlaması, pazarlamacıların markalarını yerleştirmeleri gereken muazzam bir kanal sistemi olsa da, çevrimiçi reklamcılık tek başına kanallardan çok daha karmaşıktır. Dijital pazarlamanın gerçek potansiyeline ulaşmak için pazarlamacılar, angajman pazarlaması yoluyla etki yaratan stratejileri keşfetmek için günümüzün geniş ve karmaşık kanallar arası dünyasının derinliklerine inmek zorundadır. Etkileşim pazarlaması, zaman içinde topladığınız verilere dayanarak potansiyel müşterilerle anlamlı etkileşimler oluşturma ve müşterileri geri getirme yöntemidir. Müşterileri dijital ortama dahil ederek, marka bilinirliği oluşturur, kendinizi bir endüstri düşünce lideri olarak belirlersiniz ve müşteri satın almaya hazır olduğunda işinizi ön plana çıkarırsınız.

Çok kanallı bir dijital pazarlama stratejisi uygulayarak pazarlamacılar, yeni müşteri katılımı yöntemlerine kapı açarken hedef kitle davranışları hakkında değerli bilgiler toplayabilir. Ek olarak, şirketler elde tutmada bir artış görmeyi bekleyebilirler. Invesp’in raporuna göre, güçlü omnichannel müşteri katılım stratejilerine sahip şirketler, müşterilerinin ortalama% 89’unu, sadece% 33’lük bir saklama oranına sahip zayıf omnichannel programlarına sahip şirketlere kıyasla elinde tutuyor.

Dijital pazarlamanın geleceğine gelince, tüketicilere sunulan giyilebilir cihazların çeşitliliğinde sürekli bir artış görmeyi bekleyebiliriz. Forbes ayrıca, sosyal medyanın B2B alanında giderek daha fazla konuşulacağını, video içeriğinin arama motoru optimizasyonu (SEO) amacıyla geliştirileceğini ve e-posta pazarlamasının daha da kişiselleştirileceğini öngörüyor.

Google’ın Sırrı Nedir?

Google’ın rekabette öne çıkmasına, büyümeye devam etmesine ve bir numaralı arama motoru olmasına yardımcı olan şey, arama sonuçlarını sıralayan PageRank tekniğidir. İnternetteki en iyi arama motorlarından biri olan Google, daha alakalı arama sonuçları sağlamak için Google Haritalar ve Google Yerel gibi diğer birçok hizmetini de içerir.

Diğer Google ürünleri ve hizmetleri

  • Android – Akıllı telefonlar için en yaygın kullanılan işletim sistemi.
  • Blogger – Kişisel bir blogu görüntüleyin ve oluşturun.
  • Gmail, 1 GB’den fazla depolama alanına ve mevcut en iyi spam korumasına sahip ücretsiz çevrimiçi e-posta hizmetidir.
  • Google Reklam Yöneticisi – Başlangıçta DoubleClick olarak bilinen Google Reklam Yöneticisi, bir yayıncının reklam envanterini yönetmesini sağlayan bir hizmettir.
  • Google Ads – Eskiden Google AdWords olarak bilinen Google Ads, kullanıcıların Google arama motorunda ve Google Adsense’i kullanan diğer web sitelerinde reklam vermek için ödeme yapmalarını sağlayan bir hizmettir.
  • Google AdSense, Web sitesi yayıncılarına veya blog geliştiricilerine sitelerinde reklam göstermeleri için ödeme yapan bir hizmettir.
  • Google Analytics – Google Analytics, kullanıcıların web sitelerine gelen ziyaretçilerin raporlarını izlemelerine ve oluşturmalarına olanak tanır.
  • Google Asistan, Google’ın sesli isteklere yanıt vermek için yapay zeka kullanan dijital asistan hizmetidir.
  • Google Kitaplar, Google’dan aranabilecek yüz binlerce kitap içeren başka bir harika hizmettir.
  • Google Takvim, programınızı düzenlemenin, etkinlikleri senkronize etmenin ve arkadaşlarınızla paylaşmanın bir yoludur.
  • Google Chrome – En popüler masaüstü internet tarayıcısı.
  • Google Classroom, öğrencilerin ve öğretmenlerin dijital bir sınıfa katılmalarını sağlayan Google hizmetidir.
  • Google Cloud, işletmelerin bulutta veri depolamasına ve uygulamaları çalıştırmasına, yedekleme ve olağanüstü durum kurtarmasına yönelik bir hizmettir.
  • Google CSE (Özel Arama Motoru) – Özel bir Google Arama motoru oluşturmanıza olanak sağlayan hizmet.
  • Google Daydream View – VR kulaklık.
  • Google Developer – Tüm Google geliştirici belgelerini, kaynaklarını, etkinliklerini ve ürünlerini bulabileceğiniz bir yer.
  • Google Dokümanlar – Google’dan belgeler oluşturmanıza, Microsoft Word belgelerini açmanıza ve belgelerinizi İnternet erişimi olan diğer kullanıcılarla paylaşmanıza olanak tanıyan harika bir ücretsiz çözüm.
  • Google Drive – Google’ın 24 Nisan 2012’de kullanıma sunduğu ve kullanıcıların dokümanlarını ve dosyalarını Google cloud’da görüntülemesine, düzenlemesine ve depolamasına olanak tanıyan bir bulut depolama hizmeti.
  • Google Duo – Android akıllı telefonlar ve diğer Google ve üçüncü taraf işletim sistemleri için platformlar arası görüntülü arama uygulaması.
  • Google Earth – Bir kişinin dünyadaki hemen hemen her yeri görüntülemesine, yol tarifi almasına, yakın mağazaları ve ilgi çekici yerleri bulmasına ve çok daha fazlasını yapmasına olanak tanıyan harika bir yazılım programı.

Dijital marketing, kariyer geliştirme, veri ve kodlama alanında geleceğin becerilerini öğrenebileceğiniz Google atölye nedir, sertifikası ne işe yarar, nasıl alınır benzer biçimde merak edilen mevzulara değinmeye çalıştık.

Yazımızda Özgeçmişinizde Olması Gereken Sertifikalar ‘Google Dijital Atölye’‘yi sizlere aktardık.

Daha fazla internetten para kazanma odaklı fikirleri edinmek için blogumuzu takip etmeyi, içeriklerimize yorum yaparak aklınıza takılan noktaları sormayı unutmayın.

etindensutunden.net yazılarımızı takip ederek internetten para kazanmak ile alakalı bilgiler edinebilirsiniz.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar