E-öğrenme, internet üzerinden elektronik bir cihaz kullanarak elde edebileceğimiz bir öğrenme sistemini ifade eder. Ayrıca buna çevrimiçi öğrenme veya çevrimiçi eğitim diyoruz. E-öğrenmede ‘E‘, ‘Elektronik’ anlamına gelir. Dolayısıyla, orijinal terim elektronik öğrenmedir diyebiliriz.
Bu bağlamda ’çevrimiçi’ kelimesi, İnternet bağlantısı olan veya internet üzerinden anlamına gelir.
Bu terim aynı zamanda bir veya daha fazla kişiye bilgi ve beceri sağlayabilen bir ağ anlamına da gelebilir. Bu ağlar, e-öğrenim web sitesi oluşturucuları (teknik bilgisi olmayan kişilere kişisel öğretim platformları oluşturulmasına yardımcı olmaktan sorumlu olan) tarafından oluşturulur, örn. Uteach
Ağ, bilgi veya becerileri herkese aynı anda veya bireysel olarak sağlayabilir.
“E-öğrenme, teknolojinin her zaman, her yerde öğrenmeyi kolaylaştırmasına olanak tanıyan bir bilgisayar veya başka bir dijital cihaz aracılığıyla sağlanan eğitimdir.”
E-öğrenme başlangıç direnci
İnternet ilk başladığında, insanlar bu tür bir eğitim konusunda şüpheciydi.
Bununla birlikte, teknoloji ve öğrenme sistemleri geliştikçe, çevrimiçi eğitim daha popüler hale geldi. Bugün, milyonlarca insan tüm dünyada çevrimiçi eğitim görüyor.
1-Hoşçakal kağıt, merhaba cihazlar!
Daha sonra, okullar fiziksel kitapları öğrencilerin elektronik cihazlarından kolayca erişebilecekleri dijital içerikle değiştirdiler.
E-öğrenme sadece şirketlere ve okullara değil, milyonlarca işçiye de fayda sağladı.
2-E-Öğrenme
E-Öğrenme sayesinde bugün nerede olursak olalım bir dereceye kadar çalışabiliriz.
E-öğrenmeye odaklı işverenler
Şirketler, çalışanlarına koçluk veya kurslara erişim izni vermeye daha isteklidir. İki ana nedenden dolayı daha isteklidirler:
Birkaç kişi eğitim materyalini aynı anda alabilir.
İnsanlar fiziksel olarak bir üniversiteye gitmek zorunda kalmadan, yani işyerinden ayrılmak zorunda kalmadan çalışabilirler.
3-E-öğrenme platformları
İnsanlar, aşağıdakiler gibi çok çeşitli farklı platformlar aracılığıyla çevrimiçi bir kurs yapabilir:
Mooc’ler (Büyük Çevrimiçi Açık Kurslar), örneğin Coursera veya Futurelearn.
Learn veya Blackboard gibi sanal öğrenme ortamı (VLE).
YouTube gibi video akışı hizmetleri.
Sanal eğitmen liderliğindeki eğitim (VILT), ör. WebEx veya web seminerleri.
Tartışma panoları.
Forum.
Podcast’ler.
MOOCs, Büyük Çevrimiçi Açık Kurslar anlamına gelir. Bunlar, çeşitli kolejlerin sunduğu ücretsiz çevrimiçi programlardır. Dünyanın en ünlü ve prestijli üniversitelerinden bazıları bile bunları kullanıyor.
Bazı programlar, kursun sertifikasyonu için ödeme yapmanıza izin verir. Bu kurslar üniversite kredisi olarak sayılabilirken, diğerleri iş piyasasında değere sahiptir.
Birçok insan için ideal
E-öğrenme, tam zamanlı bir işte çalışan kişiler için yararlı olabilir. Ayrıca düzenli olarak okula fiziksel olarak ulaşamayan diğerleri için de harikalar.
Ayrıca, tam bir derece için ödeme yapmak yerine, yalnızca ihtiyacınız olan kursa erişebilirsiniz.
Video – E-öğrenme nedir
Bu video E-öğrenmenin ne olduğunu açıklıyor. Konuşmacı, Endonezya’nın çeşitli bölgelerinde farklı insanlara eğitim sunmak isteyen Hannah hakkında konuşuyor. Özellikle bir ada ülkesinde hepsine ulaşmak kolay değildir.
4-UDEMY
Udemy’de isteyen herkes ücretsiz bir kurs açabiliyor. Ama üst düzey eğitmen olursanız ücretli kurslar da verebilirsiniz.
Ücretsiz bir şekilde eğitmen başvurusu yapabilirsiniz ve 2 gün içerisinde onay verilmesini beklersiniz.
Bir kurs oluşturup, yönetim sayfasından ücret ve kuponlar bölümüne tıkladıktan sonra Udemy sizi yapmanız gerekenler için yönlendirecektir. Uzman olduğunuz ve eğitimini aldığınız bir alan için üst düzey eğitmen başvurusu yapabilirsiniz.
PayPal veya Payoneer aracılığıyla ödeme yapılırken, Udemy bir işlem ücreti almaz. Ama yapılan işleme bağlı olarak her satıştan yüzde almaktadır.
Udemy’nin gelir payı hakkında bilgileri web sitesinden alabilirsiniz.
5-MyEduco
Bilgini Eğitime Dönüştür
MyEduco Uluslararası Eğitim platformunda eğitimler video ders paketleri halinde sunulmaktadır. Uzmanlık alanınızda oluşturacağınız ders videolarının post-prodüksiyonu ister kendiniz yapıp bize yollayabilirsiniz isterseniz uzman ekibimiz sizin için uygun paketler halinde seçenekler sunar ve eğitiminiz yayınlanır.
Freelancer olmak istiyorsanız aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.
Eğitimi Tasarlayın
Enstitünün kurumsal hedeflerine uygun bir konuda uzmansanız ne anlatacağınızı ve nasıl anlatacağınızı tasarlayın. Bu bir online eğitim mi olmalı? Yoksa örgün eğitim mi?
Ders notlarınızı hazırlayın.
Öğrencilerin anlattıklarınızı pekiştirebilmesi için kaynak hazırlayın. Ders notlarında daha fazla görsele yer verirseniz anlattıklarınızın akılda kalma süresi de uzayacaktır.
Herkesin anlaması için tanıtımını yapın.
- Şu soruların cevabını net olarak belirleyin.
- Bu eğitimin amacı nedir?
- Bu eğitime kimler katılmalı?
- Eğitim sonunda katılımcılar ne öğrenecek?
- Eğitimin konu başlıkları nelerdir?
- Uzman olduğunuz konunun tanımı nedir?
Bu bilgileri doldururken özgün ifadelerin olmasına ve uzun metinler olmasına özen gösteriniz.
Hazır olun
Tüm ön hazırlıkları yaptıysanız aşağıdaki formu doldurarak bilgileri ve profesyonel özgeçmişinizi bize ulaştırın. Gerektiğinde dersinizi bir video ile anlatmanızı isteyebiliriz.
Bilgileri gönderdiğinizde kabul veya red mektubu gönderecektir. Eğer kabul alırsanız teklif mektubu ulaştıracağız. Uzmanlık alanınızı keşfetmek ve sizi aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.
Geleneksel Eğitim Ve Çevrimiçi Öğrenmenin Avantajları
Geleneksel eğitim sistemi ile ilgili birkaç sorun var. Her şeyden önce, prestijli bir okula devam etmek için dönem başına binlerce dolar ödemeniz gerekir.
Tüm bu bütçe kesintileri, yoğun sınıflar ve kurs kıtlığı ile her zaman tam olarak ne istediğinizi öğrenme şansınız olmayacak.
Dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrencinin neden çevrimiçi lisans programlarını tercih ettiği veya çevrimiçi bir platform aracılığıyla en az bir üniversite dersi alması şaşırtıcı değil.
Çevrimiçi öğrenme, çağdaş eğitimde en büyük devrim olmak zorundadır. Sistemde büyük bir değişiklik yaptı ve bir şeyler öğrenmek isteyen herkes için büyük fırsatlar açtı.
Bununla birlikte, çevrimiçi eğitim hala stereotiplerle ilgilidir. İnsanlar genellikle çevrimiçi öğrencilerin geleneksel bir kolej veya üniversite için yeterince akıllı olmadıklarını, tembel olduklarını ve “gerçek” dereceler almadıklarını düşünürler.
Bu iddialar birçok insanı çevrimiçi kurslara katılmaktan caydırıyor, bu yüzden çok fazla para, sinir ve yaşamlarının yıllarını tüketen geleneksel eğitim sistemine sıkışıp kalıyorlar.
Çevrimiçi öğrenmenin neden düşündüğünüzden daha harika olduğunu açıklamamıza izin verin. Bu tür bir eğitime karşı tutumunuzu yeniden gözden geçirmenizi sağlayacak çevrimiçi öğrenmenin 5 avantajına sahibiz.
Çevrimiçi Öğrenmenin Avantajları
Ne istersen öğrenebilirsin!
Hayallerinizdeki programı geleneksel eğitimde de seçebilirsiniz, ancak bu evden uzakta seyahat etmeyi, tamamen bilinmeyen bir şehirde yaşamayı ve son derece rekabetçi bir öğrenme ortamında mücadele etmeyi içerir.
Çevrimiçi eğitim ile, geleneksel dört yıllık üniversitelerde mevcut olan herhangi bir programı veya kursu alabilirsiniz.
Konfor
Saatlerce derslere katılmayı, rahatsız edici bir sandalyede oturmayı ve günün sonunda sırt ağrısı çekmeyi unutun. Çevrimiçi eğitimi tercih ettiğinizde fiziksel sınıf oturumuna bağlı olmayacaksınız. Tüm dersler ve gerekli materyaller çevrimiçi platformlar aracılığıyla sağlanır, böylece evinizin konforunda bunlara kolayca erişebilirsiniz.
Kampüse gitmek için toplu taşıma araçlarına binmeyeceksiniz, arabanız için benzine para harcamanıza gerek kalmayacak, ders için giyinmek için erken kalkmanıza gerek kalmayacak.
Çevrimiçi kurslar özgeçmişte harika görünüyor.
Kariyerinizin şu anda nerede durduğu önemli değil; çevrimiçi bir program özgeçmişinizde her zaman iyi görünecektir. Potansiyel işverenlere öğrenmeye kararlı olduğunuzu ve daha fazla bilgi ve yeni beceriler edinmeye istekli olduğunuzu gösterecektir. İşe alım yöneticileri, çevrimiçi dereceleri geleneksel derecelerden daha düşük görmemektedir.
Bir lisans derecesi. Prestijli bir üniversiteden çevrimiçi bir derece alırsanız, kariyerinizi ışık hızıyla artıracaksınız. Bir iş promosyonu için kesinlikle daha iyi bir aday olacaksınız ve yeni pozisyonlara başvurduğunuzda özgeçmişiniz çok daha iyi görünecektir.
Öz-tempolu öğrenme.
İlginç çevrimiçi kurslara ve programlara göz atmaya başladığınızda, çoğunda Kendinden Tempolu etiketi fark edeceksiniz. Bu ne anlama geliyor? Kendi kendine öğrenme, öğrencilerin istedikleri zaman hedefleri tamamlamaya başlayabilecekleri ve bireysel ihtiyaçlarını karşılayan bir öğrenme programı düzenleyebilecekleri anlamına gelir.
Daha düşük maliyetler.
Çevrimiçi programların geleneksel bir kampüs ortamında yapılanlara kıyasla daha ucuz olması, sizi bunları düşünmeye ikna etmek için yeterlidir. Çevrimiçi kurslar için ortalama öğrenim ücreti birden fazla faktöre bağlıdır, bu nedenle bir programdan diğerine değişir.