Ana SayfaKişisel GelişimÇevrimiçi kurslardan kazanç sağlama: Sevdiğiniz Bir İşi Video Çekerek Para Kazanın

Çevrimiçi kurslardan kazanç sağlama: Sevdiğiniz Bir İşi Video Çekerek Para Kazanın

Yazar

Tarih

Kategori

Bilginizi Üretmek için Çevrimiçi Kurslar Oluşturun.

Bir yeteneğiniz varsa, mesleğiniz ile alakalı bilgi birikiminiz mevcutsa, halihazırdaki işiniz, serbest işiniz veya koçluğunuz aracılığıyla zaten bir konuda uzmansanız tüm bu bilgileri değerli bir kursla paketleyebilir ve yıllar boyunca satabilirsiniz.

Çevrimiçi bir kurs oluşturmak, başlatmak ve pazarlamak çok fazla çaba ve zaman gerektiren bir iştir. Bununla birlikte oluşturduğunuz kursun kazanma potansiyeli yükselir.

E-kitaplar ve kurslar da pasif gelir olarak adlandırılırlar. Kursunuza gerekli zamanı ve yüksek bir çaba harcadığınızda, düzenli güncelleme ve pazarlama ile aylar hatta yıllar boyunca bundan satış yapmaya devam edebileceğinizi biliyor musunuz?

Online Kurslar Vererek Para Kazanmak
Online Kurslar Vererek Para Kazanmak

Çevrimiçi kurs satma, çevrimiçi para kazanmanın en ölçeklenebilir yollarından bir tanesidir.

Şimdi kursumuzu oluşturmak, keşfetmek, doğrulamak ve başlatmak için hedefimize nasıl gidicez? Bunları aşama aşama detaylandıralım.

  1. Aşama: Blogunuzda en çok izlenilen videolara bakarak kurs için en iyi konuyu keşfedin. Bu şekilde yayınlayacağınız kursun kitlesini belirlemiş olup onlar için kursunuzu değerli kılmış olursunuz.
  2. Aşama: Okurlarınızı araştırarak ve kursunuzda ön siparişi güvence altına alarak insanların kursunuz için gerçekten ödeme yapabileceklerini doğrulayın. ( Bu bir çok insanın gerçekten unutabileceği bir noktadır. Kursunuzda oluşturacağınız içeriği gerçekten satın alacak bir kitle göremiyorsanız asla zamanınızı harcamayın. )
  3. Aşama: Oluşturacağınız kurs içeriğini hızlı bir şekilde yazın, kaydedin ve düzenleyin. Belirli bir kitle tarafından talep göreceğine inandığınız kursunuzu olabildiğince çabuk oluşturmanız daha mantıklıdır. Kursunuzu satın alan ilk kişilerin geri bildirimlerine dayanarak daha hızlı güncelleme ve düzenleme yapabilirsiniz.
  4. Aşama: Kursu e-posta listesi ile başlatın. Oluşturacağınız kursun başarısı onu doğru insanlarla karşılaştırmanız ile olacaktır. Hedef kitleniz ne kadar küçük olursa olsun, bu başlamanız için bir engel değildir. Kursunuzu başlatma planınızı yayınlamadan önce bu konuda iyi araştırma yapıp fikrinizi netleştirmeniz gerekir.

Eğer popüler bir blogunuz yoksa ne yapabilirsiniz? Yada pazarlayacak bir e-posta listesi elinizde mevcut değilse ne yapabilirsiniz? Daha önce çevrimiçi kurs oluşturma konusunda deneyiminiz yoksa nasıl oluşturabileceğinize bir göz atalım?

Online Kurslar Vererek Para Kazanmak
Online Kurslar Vererek Para Kazanmak
  • İlginizi çeken diğer kursları bir inceleyin. Bu yapacağınız inceleme fırsat analizi ya da rakip araştırması olmayacak elbette. Bir kursun nasıl olması gerektiği, nasıl görüneceği ve ya nasıl hissettirmesi gerektirdiği hakkında bir durum analizi yapmanızı sağlayacaktır. Bir kursun ilerleme hızı nasıl olmalı? gibi sorular hakkında fikir edinmenizi sağlayacaktır. E-posta, video, yüz yüze sohbet yoluyla mı? Kursunuzu daha iyi ve daha ilginç nasıl yapabilirsiniz gibi sorularınıza yanıt olacaktır.
  • Nişinizi seçin ve talep edileni yapın. Harika kombinasyon, beceriniz ve benzersiz deneyiminiz ile bir niş araştırması yapın. Bunu yapmanın en harika yolu da anahtar kelime araştırması yapmak ve önerilen kurs içeriğiniz ile ilgili aylık ortalama arama hacmi bulmak için Google arama trendlerini, Google anahtar kelime planlayıcıyı ve diğer önemli blog oluşturma araçlarını kullanmanızdır. İnsanlar bu konuda yüksek kaliteli bilgi arıyorlar.
  • Niş ortaklarınızı, ortak çalışanlarınızı ve müşterilerinizi bulun. Kursunuzu oluşturmaya başlarken, bu alanda içerik oluşturan önemli kişileri araştırın. Bu kişilerin veya işletmelerin nasıl çalıştığına bakın ve bunları kendi planınıza dahil edip, modelleyin.
  • Bir kurs deneyimi yaratın. Kursunuz oluştuğunda ve onayladığınızda, bunu insanların nasıl alacağını anlamanız gereklidir. Bir çok kurs oluşturan kişiler bloglarında kurslarını paylaşmayı seçerler. Bu şekilde de müşterileri düzenli olarak sitelerine getirmeyi başarırlar. Tüm bu çözümlerin çoğunu denedikten sonra, kurslar için özel olarak tasarlanmış çevrimiçi bir platform olan Teachable’ ı tavsiye ederim.
  • Kitlenizi bir kurs topluluğunda oluşturun. Kendiniz için bir hedef kitle oluşturmaya karar verdiyseniz ve aktif olarak içerik arayan topluluklardan faydalanmak istiyorsanız, çevrimiçi kursunuzu Skillshare veya Udemy gibi sitelere yüklemeyi ve satmayı seçebilirsiniz. Bunlar bir hedef kitle oluşturmanızn ve kursunuzun talep edilip- edilmeyeceğini anlamanızın ( yani nişinizi test etmenizin ) kolay ve uygun maliyetli yoludur.
  • Kursunuzu pazarlayın. Bir kursu çevrimiçi para kazanmak için kullanmanın güzelliği, istediğiniz kadar satmaya devam etmenizdir. Facebook, LinkedIn veya Reddit’ te içeriğinizden yararlanabilecek niş topluluklar arayın. Doğru insanların önüne geçebileceğiniz her yere bakın. Ayda sadece birkaç saatle satış üretmeye devam edebilirsiniz.

Ve son olarak,çevrimiçi kursunuzu satmak için bir çeşit kitleyi çekmeniz gerekecek ve bunu iyi yapabiliyorsanız, çok uzun vadeli sürdürülebilir bir çevrimiçi iş kurma yolunda olacaksınız.

İnternetten para kazanmakevden para kazanmak ve pasif gelir konularını sizler için araştırıyoruz.

Değinmemizi istediğiniz bir konu varsa lütfen bize bir yorum bırakın.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar