Ana SayfaDijital2020 Yılı İnternetten Kazanç ve Girişim Fikirleri

2020 Yılı İnternetten Kazanç ve Girişim Fikirleri

Yazar

Tarih

Kategori

İnterneti alışveriş yaparak, kişisel ihtiyaçlarını gidererek,iş ilanlarına başvuru yaparak,haberleri okuyarak, müzik dinleyerek, aktivitelerimizi gerçekleştirerek mi kullanacağız sadece? Peki internetten para kazanabileceğini de biliyor muydunuz? Ya da elde edeceğiniz bu pasif gelir seni mutlu eder mi? Veya bu gelir pasif gelir dışında ne olabilir? İnternetten nasıl kazanç sağlanır?

Tüm bunların yanıtlarını daha önce uzun uzadıya yazmıştım. Bu yazımda da farklı yöntemlerden bahsedeceğim.

Tüm araştırmalarınızı yapın. Neler varmış, siz neler yapabilirsiniz gibi kendinize en uygun olan yöntemi seçin. Bu bir e-ticarette olabilir.Nasıl olacak diye korkuya kapılmadan ilerleyin. Hedefinizi koyun ve yola koyulun.Çünkü yol size yardımcı olacaktır. Bütün kaynaklar elinizin altında. Neyi araştırmak, neyi yapmak,neyden gelir elde etmek istiyorsan hepsi internette mevcut. Bu teknolojiyi sonuna kadar kullanmalısın.

Artık ülkemizde bir çok kesim öğrencisinden işletmesine,gencinden yaşlısına internetten para kazanmanın yollarını araştırmakta ve uygulamaktadır. Çünkü internetten gelir elde etmek  daha az efor sarf etmenize,kendinize daha çok zaman ayırmanıza, motivasyonunuzun daha fazla olmasına, fiziksel olarak da daha az yorulmanıza ve asgari koşullardan daha fazla kazanmanıza ya da asgari koşulları desteklemeye yardımcı olduğu için artık en çok tercih edilen yollardan birisi olmuştur.

İnternetten para kazanmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da mevcuttur. Bu yazımda bunlardan bahsetmek istiyorum.Çünkü kolay bir sistem değil bunu kabul edelim. Emek ve artı efor sarfettiren bu platformun sabır gerektirdiğini de bilmeliyiz.

2020 Yeni Girişimcilik Fikirleri

-Yapılan araştırmalar iş sektörlerinin ortalaması alınarak ve istatistiklerle gerçekleşmiştir. İnternetten para kazanma yöntemleri herkes de farklı kazanç sağlamalarına sebep olabilir.Kimisi aynı yoldan fazla kazanırken bir diğeri daha az kazanabilir.

İnternetten Para Kazanmanın Avantajları

-İzin almanız gereken biri yoktur.

Sorumluluğu altına girdiğiniz ve bağlı olduğunuz birisi yoksa izin almanız gereken birisi de olmaz.Bu durumda zihninizin daha rahat olmasına,motivasyonunuzun yükselmesine, her zamankinden daha verimli ve pozitif çalışmanıza sebep olur.

-Çalışma saatlerinizi kendiniz belirlersiniz.

Hangi saatte çalışacaksın,hangi saatte mola vereceksin,hangi saatte uyuyacaksın ya da dinleneceksin ve ya hangi saatte araştırma yapacaksın ya da alışveriş. İşte tüm bunlara karar verecek olan sensin. Yetişmen gereken,gitmek zorunda olduğun bir ofis yoksa çalışmalarınızın ve işinizin esnekliği size bağlı olacak. Bu durumda uygun olabilme durumunuzu ve zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

-Konsantreniz çok daha yüksek ve pozitif olabileceksiniz.

Kendinize ait,yalnız bir çalışma ortamı hazırladıysanız eğer verimli çalışmaya hazır olun.Çünkü sizi engelleyen etkenlerden uzak olacaksınız.İşte bu durum sizin konsantre olmanızı ve odaklanmanızı sağladığı için tamamen pozitif çalışmanıza zemin hazırlayacaktır.

-Çalışma yeriniz ve alanınız sizin istediğiniz yerde olacak.

İnternet üzerinden çalışan,pasif gelir ya da aktif gelir elde eden kime sorarsanız sorun alacağınız yanıt ‘en büyük avantajlarından biri de yer ve mekan durumu’ olacaktır.Yanınızda bilgisayarınız ve internetiniz varsa istediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Denize karşı sahilde ayaklarınızı uzatarak da çalışabilirsiniz,yemyeşil bir alanda kuş sesleri arasında da çalışmanıza devam edebilirsiniz.İşte çalışma yeriniz ve alanınızı seçebilme konusundaki bu esneklik sizi devamlı motivasyonu yüksek kılacak,işlerinizi daha verimli yapmanızı sağlayıp işiniz ile aranızdaki bu bağı hiç koparmayacaktır.

İnternetten Para Kazanmanın Dezavantajları

-Sosyal iş ortamından uzaklaşmış olacaksınız.

Kendinize ait bir alanda ve bilgisayar üzerinden çalışacağınız için sosyal iş ortamından ve sosyal arkadaşlık durumunuzdan uzaklaşmış olacaksınız.

-Çalışma ortamında olmamanın doğurduğu etkiler.

Ofiste veya çalışma ortamında işinizi yapacak olduğunuzda belirli bir disiplin olması durumu kimi insanı çalışmaya daha çok itmektedir.Yanınızda çalışan iş arkadaşlarınız ve içinde bulunduğunuz disipli çalışma durumu sizi mecburan çalışmaya itmiş de olabilir.İnternetten çalışmaya başladığınızda istediğiniz yerde ve istediğiniz zaman diliminde çalışma şansınız sizi bu disiplinden uzaklaştırmış olacaktır.

Bu disiplin durumu da kimi internetten çalışan insan için sürekli erteleme ve çalışma disiplininden kopmaya sebep olmaktadır.Eğer internetten gelir elde etmek istiyorsanız çalışma alanınızla birlikte disiplinli çalışmalar ile yol almalısınız.

Görüldüğü üzere internetten kazanç sağlamanın olumlu ve olumsuz etkileri yazdığım gibidir.

Şunu söylemeliyim ki internet üzerinden yapacaklarınızın kesinlikle bir sınırı yoktur.Yukarıda yazımda bahsettiğim tüm durumlar kişiden kişiye göre de değişkenlik gösterebilmektedir.

Şimdi de internet üzerinden ortalama neler yapabiliriz bunlardan bahsetmek istiyorum.

Niche Blog Kurulumu Yaparak Para Kazanmak

Blog kurmak ve reklam gelirlerinden para kazanmak internet üzerinden para kazanmanın en bilinir yollarından bir tanesidir.Bu yöntemi bir çok kişi de uygulamaya çalışmıştır.Başarılı olan veya başarı sağlayamayan bir çok kişi vardır.Her işin olduğu gibi bu işin de incelikleri mevcuttur.Öncelikle sabır gerektiren bir durum olduğunu bilmelisiniz.

Fakat niche blog kurmanın diğerlerinden biraz farklı işleyişi vardır.

Niche blog dediğimizde  tek bir alana yoğunlaşarak açılan siteler gelsin aklınıza.Mesela arabalara merakınız var ve bir araba bloğu açmak istiyorsunuz.

Niche blog şeklinde açmak istiyorsanız eğer araba modelleri değil de araba tekerleği vb gibi durumlara yoğunlaşırsınız.

Burada içerikten uzaklaşarak tek bir konudan bahsedersiniz. Bu site türünde amaç Google reklamlarıyla kazanç sağlayabilmek,yatırım alanlarını keşfedip bu alanlar üzerine özelleşmiş sitelere içerik üretmek ve girmektir. Eğer bloğunuzu başarılı içeriklerle doldurursanız ve cidden doğru bir sektör tercihi yaparsanız yüksek oranda kazanç sağlayabilirsiniz.

Mesela tekstil sektörü fazlasıyla geniştir.Giyim,tişört,gömlek,kaban,pantolon gibi seçebileceğiniz çok fazla alan elinizin altındadır. Tüm bu alanı kapsayan bir blog açarsanız bu genel bir blog olacaktır. Niche olabilmesi için özel tasarlanmış abiyeler,takım elbiseler ve bunların trend olanları,siparişi,üretimi gibi durumların mevcut olması gerekiyor. Blogunuz bu şekilde olursa şansınız oldukça çoğalmış ve gelir elde etmiş olursunuz.

Hadi şimdi gelelim Niche blog nasıl açabilirim ? sorusuna.

1-Hangi dilde Niche site açacağınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

En faydalı yöntemlerden birisi de sitenizde türkçe harici bir dil kullanmanızdır.Çünkü İngilizce,Fransızca,Almanca gibi dillerde oluşturulan içerikler ve blogların Google üzerinden kazandıkları gelirin Türkçe içerikli bloglara göre daha fazla olduğu görülmüştür.

2-Niche kelimenizi belirleyin.

Niche bir kelime belirlemek diğer anahtar kelimelerden biraz daha zordur.En fazla getiri sağlayacak kelimeyi farklı varyasyon içerisinden bulmanız gerekiyor.Ve elinizin altında bu durumu kolaylaştıran araçlar da bulunmaktadır.

Niche kelime bulmanıza yardımcı araçlardan bir kaçı şöyledir:

-Google Keyword Planner

-Spyfu.com

-Ubersuggest

3-Niche bloğunuz için alan adınızı belirleyin.

Niche sitenizde önemli olan noktalardan birisi de belirlenen kelimelerdir.Yani alan adı belirten niche bir kelime olmalıdır.Bu kesin bir kural değildir ama yüksek gelir elde etmek istiyorsanız bu durum sizi hedefinize daha kolay ulaştıracaktır.

4-Hosting seçiminde hedeflenen dili dikkate alın.

Eğer sitenizde hedeflenen dil Almanca ise yani Almanca bir bloğunuz varsa tercih ettiğiniz hosting firmasının lokasyonu Türkiye’de olmamalıdır.Mesela Almanya’da yaşanlarsa hedef kitleniz Almanya lokasyonlu bir hosting firması ile çalışmalısınız.

5-İçerikleriniz her zaman önemli olmalıdır.

Niche site kurduğunda içeriği kaliteli ya da kalitesiz olsun farketmeden kazanç elde edeceğini düşünenler de var.İşte bu düşünce sizi başarısızlığa götürür.Çünkü içerik çok önemlidir.Bu konuda bir diğer önemli noktda da;Türkçe bir içeriği translate yaparak sitede yayınlama hatasıdır.Bu tamamen yanlış bir yöntemdir.Yabancı niche bir blog açıyorsanız içeriğiniz için güzel bir bütçe ayırmanız gerekmektedir.

6-Para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra artık Adsense başvurusu yapabilirsiniz.Ve bu başvuru onaylandıktan sonra doğru reklam yerleşimi yaptığınıza bakın.İlk başlarda çok fazla kazanç sağlayamasanız da bloğunuzu açtıktan sonra 4-6 ay içerisinde siteniz oturmaya ve şekillenmeye başlayacaktır.Daha önce de dediğim gibi sabırla içerik ve diğer etkenleri de dikkate alırsanız bloğunuz iyi bir hal alacaktır.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar