Ana SayfaAffiliate MarketingNeden Shopify Mağazası Açmalısınız? - 2022

Neden Shopify Mağazası Açmalısınız? – 2022

Yazar

Tarih

Kategori

İnternetten para kazanmak ister misiniz?

Evden çalışarak internetten para kazanmak e-ticaret sektörünün hız kazanmasıyla birlikte daha da kolaylık kazandı. Bizde bu makalede e-ticaret sitesi Shopify üzerinden mağaza açmak ile ilgili bir yazı yazdık.

Eğer sıfırdan başlayan biriyseniz ilk önce Marka Oluşturmakla alakalı yazımızı okumakla ilk adımı atabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Bu makale, 2022’de shopify mağazasını nasıl açabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olacak kullanışlı bir kılavuzdur. Bu yazıda, mümkün olan en kısa sürede satış yapmaya odaklanmanızı sağlayacak birçok harika ipucu bulacaksınız. Bu makalenin en iyi yanı, tüm süreci size yaklaşık yarım saat içinde hazır hale getirmesidir. Kim bilir, önümüzdeki 30 dakika, bir e-ticaret girişimcisi olarak yolculuğa çıkarken sizin hayatınızda heyecan verici bir dönüm noktası olabilir.

O zaman Hadi başlayalım.

Eğer başlangıçta geleneksel stratejileri takip ediyorsanız bunlar; toptancıları aramak, pazarlama bütçesi oluşturmak, harika görünümlü bir mağaza geliştirmek, manuel olarak binlerce ürün eklemek gibi… Bunlar şu anki teknoloji ortamında dezavantajlı olacaktır ve bundan dolayı hiç satış yapamayabilirsiniz.

Çoğu insanın yaptığını – gerçekten bir satış yapmaya çalışmak yerine harika görünümlü bir mağaza yaratmaya çok fazla konsantre olmak – işinizi kurmaya giden yolu uzatacaktır.

İnsanlar, çevrimiçi bir iş başlatıyorsanız, bunu zor yoldan yapmanız gerektiğini düşünüyor. İlk kez girişimci olduğunuzda, e-ticaret mağazanızı nasıl kuracağınızı bulmak oldukça karmaşık görünüyor.

Fakat şunu hatırlamalısınız; yol boyunca öğrenmenin ve yaratmanın her şeyden çok daha verimli olduğunu. İlk adımınız e-ticaret mağazanızı açmaktır. Mağazanız çalışmaya başladıktan sonra reklam kampanyalarını ve logo tasarımlarını daha sonra oluşturabilirsiniz.

En sevdiğim alıntılardan biri: “Devam et, iyileş.” sözüdür.

Aşağıda, 30 dakikadan kısa sürede düzinelerce ürün içeren bir Shopify mağazasının nasıl kurulacağıyla ilgili ayrıntılı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Yazıda mükemmel olmayan, ama başlamak için tam olarak ihtiyacınız olan şeyler olacak.

Bu yazıda, çeşitli aksesuarlar satan tam bir kadın mücevher dükkanı kuracağız. Shopify işletmesini nasıl kuracağınızı öğrendikten sonra kılavuzu yazıldığı gibi izlemenizi ve ek özellikler ve fikirler uygulamayı denemenizi şiddetle öneririm.

Shopify Mağazası Nasıl Oluşturulur: Etinden Sütünden ile Shopify Mağazası Oluşturma (~ 5 Dakika)

İşletme adına karar ver

Bir işletme adı seçmek önemlidir, ancak bunun için çok fazla zaman harcamayın. Rastgele ve basit bir şey düşün. Kadın kuyumcu dükkanı için, Utopia Jewelry, Blackwell Jewelry ve Forever Jewelry’i olabilir.

Bir alan adı bulmanız gerekeceğinden ‘mağaza’ veya ‘mağazalar’ kelimesi eklemenizi öneririm.

Bir e-ticaret mağazası adı bulmak için yararlı bir araç Oberlo Business Name Generator‘ dır. E-ticaret mağazası adınızda olmasını istediğiniz bir veya iki anahtar kelime ekleyebilirsiniz bundan sonra araç size öneriler sağlayacaktır. Ardından seçenekler arasında gezinebilir ve istediğiniz işletme adını seçebilir ve işletmenizi başlatabilirsiniz.

Oberlo iş adı üreticisi

Oberlo Business Name Generator sadece ücretsizdir, aynı zamanda kullanımı da kolaydır. Kendi işinizi kurmak için endişelendiğiniz bir şey eksildi.

Sonrasında 10-15 marka fikrinin bir listesini çıkarın. Ve seçtiğiniz adın ticari markalı olmadığından ve kullanılabilir bir .com alan adresine sahip olduğundan emin olun. Dotcom alan adları arama motorlarında daha iyi sıraya sahip olma eğilimindedir ve çoğu profesyonel marka da bu alan adı uzantısını kullanır. 

Kullanılabilir .com alan adlarını aramak için Shopify’ın Alan Adı Kaydı aracını kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir alan adının maliyetini kontrol edebilir ve mağazanıza bir alan adı satın alabilir ve yükleyebilirsiniz.

Shopify Hesabı Oluşturmak

Geçmişte, bir sunucu almak, ona bir e-ticaret sistemi yüklemek, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için birini kiralamak ve sürdürmek için ödeme yapmak zorundaydınız. Pahalı, zaman alıcıydı ve nihai sonuç hala yavaş ve etkisiz bir web sitesiydi.

Neyse ki Shopify süreci basitleştirdi. E-ticaret mağazanızı sadece birkaç tıklamayla oluşturabilirsiniz sonrasında tüm sunucu kurulumu ve bakımı sizin için halledilir.

Shopify.com gidin, ‘ücretsiz denemenizi başlatın’a tıklayın, mağaza adınızı girin ve mağazanızı oluşturun.

shopify mağazası nasıl kurulur

Bununla birlikte, shopify mağazası kurmanın ilk adımını atmış olursunuz. Sonra iş modeliniz gelmektedir.

Bu model daha büyük şirketler için iyi çalışır, ancak yeni girişimciler için ekstra maliyetlere sebep olabilir: (depolama alanı), risklere (satılmayan stok) ve sıkıntılara (stokta popüler bir öğeye sahip olmamak ve göndermeye hazır olmamak), bu da potansiyel satışları kaçıracağınız anlamına gelir).

Neyse ki, bugün bir çevrimiçi mağaza kurmak istiyorsanız, bu modelin bir alternatifi vardır: dropshipping.

Dropshipping, bir e-ticaret mağazasını nasıl kuracaklarını bilmeyen, yeni başlayan kişilerin hızlı bir şekilde başlamalarını sağlar, böylece satış üretmeye daha fazla zaman ve enerji harcayabilirler. Dropshipping ile herhangi bir envanter tutmanız gerekmez ve ürünleriniz için nakliye konusunda endişelenmenize gerek yoktur, bu da size zaman ve para kazandırır.

E-ticaret mağazanıza ürün eklemeniz yeterlidir ve bir sipariş aldığınızda, doğrudan müşterinize sevk edecek tedarikçiye ödeme yaparsınız. Ekstra depolama alanı için ödeme yapmaya gerek yoktur ve satılmayan stoklarla ne yapacağınız konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Bundan sonra, alternatif ekstra sermaye, zaman ve risk gerektirdiğinden, yalnızca dropshipping iş modeline odaklanacağız. Ayrıca, dropshipping uygulamaları, ürünleri dakikalar içinde doğrudan bir veri tabanından içe aktarmayı kolaylaştırır.

Dropshipping için ilk olarak ürün bulmanız gerekir.

Diyelim ki kolyelerle ilgileniyorsunuz ve ürününüze karar verdiniz. O ürünün açıklamasına bakmanız gerekir;

Bir ürünün sayfasına tıkladığınızda, ürünün maliyetinin ne kadar olduğu, kargo maliyetlerinin ne kadar olduğu ve her kargo yönteminin farklı ülkelerdeki müşterilere ulaşmanın ne kadar sürdüğü gibi yararlı bilgiler görürsünüz (çeşitli seçenekleri ve saatleri keşfedebilirsiniz).

Güvenli bir strateji, yüksek derecelendirmelere, bol miktarda siparişe ve çok sayıda iyi yoruma sahip ürünleri seçmektir. Tüm bunlar, insanların sevdiği popüler ürünler olduğunu gösterir. Ve unutmayın, bazı öğelerin çok sayıda siparişi olabilir, ancak ortalama yorumlar ve derecelendirmeler olabilir. Bunlar dropshipping yapmak için uygun ürünlerdir.

Shopify Mağazası Nasıl Oluşturulur: Ayarlarınız (~ 10 Dakika)

Shopify mağazanızın sorunsuz çalışması için birkaç ayarda değişiklik yapmanız gerekir. Shopify’ınızın sol alt köşesinde, dişli simgesinin yer verdiği “Ayarlar” düğmesine tıklayın.

Shopify yönetici Ayarları

İlk olarak, ‘General’e gidin ve tüm mağaza bilgilerinizi doldurun.

Ardından ödemeleri ayarlayın.

Ödemeleri Ayarlayın

Nerede olursanız olun Shopify Payments’ı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kredi kartları, Google Pay, Shopify Pay ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli ödeme biçimlerini kabul etmenizi sağlar. Shopify’a işletme bilgilerinizi, kişisel bilgilerinizi, ürün bilgilerinizi ve banka hesap numaranızı sağlayarak Shopify Payments’a kaydolabilirsiniz.

shopify ödemeleri

Ayrıca PayPal yoluyla ödeme kabul etmeyi de seçebilirsiniz. Shopify Ayarlar > Ödemeler Bölümü’ne PayPal e-posta adresinizi ekleyin. Daha sonra ek ödeme seçeneklerini değiştirebilir, kaldırabilir veya ekleyebilirsiniz.

PayPal hesabınız yoksa PayPal.com kaydolun. Yaklaşık 5 dakika sürecek.

Ödeme Ayarları

Shopify ayrıca ödeme ayarlarınızı görmenizi ve değiştirmenizi sağlar. Yeni mağaza sahipleri için, müşterilerin misafir olarak da check-out yapabilmeleri için müşteri hesaplarını isteğe bağlı olarak tutmanızı öneririm.

shopify ödeme ayarlama

Ayrıca, aşağıdaki seçenekleri göz önünde bulundurun:

  • Terk edilmiş ödemeler: Shopify, ödemenize ulaşan ancak herhangi bir nedenle satın alma işlemini tamamlamayanlar için otomatik hatırlatma e-postaları ayarlamanıza olanak tanır. Shopify, birisi ödeme işleminizi terk ettikten 10 saat sonra, siteniz hala aklında taze olduğunda bir e-posta gönderir.
  • Müşteri iletişim: Müşterilerin sipariş verdikten sonra nasıl ulaşmak istediklerine karar vermelerine izin verin. Seçenekler arasında kısa mesajlar veya e-posta ile iletişime geçilmesi yer almaktadır. Bunu yalnızca bir e-posta listesi oluşturmaya odaklanmak istiyorsanız e-postaya tutmak daha iyidir.
  • E-posta pazarlaması: Müşterilere ödeme işlemi sırasında abone olma seçeneği sunabilirsiniz. Daha sonra, daha fazla satış sağlamak için yeni ürünler veya indirim fırsatları ile onlara ulaşabilirsiniz.

Gerekli İlkeleri Oluşturun

Shopify, hüküm ve koşullar, standart gizlilik ve iade politikaları oluşturmak için kullanışlı araçlar sunar. Her politika örneğini oluşturmak için Shopify Ayarları > Yasal > aşağı kaydırarak hizmet > gizlilik > hizmet şartları > gönderimleri bölümüne erişebilirsiniz.

Shopify yasal sayfaları

Ücretsiz Kargo Ücreti Ekleyin

Çevrimiçi bir mağaza kurmak istiyorsanız, ürünlerinizde ücretsiz gönderim yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunu Shopify hesap ayarlarınızdan varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz. Sadece unutmayın, nakliye maliyetlerini çıkardıktan sonra kar elde etmek istiyorsanız, bunu öğelerinizin fiyatına dahil etmeniz gerekecektir.

Shopify Ayarları > Kargo’ya gidin ve “Yurtiçi” olan tüm kargo bölgelerini silin. Ardından, “Kargo bölgesi ekle”yi tıklatın. Ücretsiz kargo sunuyorsanız, bunu yazın ve diğer ülkelere gönderim konusunda sorun yoksa “Dünyanın geri kalanı”nı seçin. Şimdi “Fiyata dayalı” bölümünün altındaki “Fiyat ekle” bölümüne gidin ve ‘Ücretsiz kargo’yu seçin.

Shopify ücretsiz kargo kurulumu

Her şeyi ayarlandığınızda, her zamanki gibi “Kaydet” i tıklamayı unutmayın.

Not: Ücretsiz kargo sunmayı planlamıyorsanız müşterilere kargo ücretinin ne kadar olacağını bildirmeyi unutmayın. Bunu, canlı fiyatlandırma oluşturmak için Shopify’ı Canada Post, USPS ve diğer operatörlerle entegre ederek yapabilirsiniz.

Vergileri Ayarlamak

Bir e-ticaret mağazası olarak müşterilerinizden bir satış vergisi almanız gerekir. Shopify’ın iyi yanı, dünya genelinde devam eden satış vergisi oranlarına göre vergileri otomatik olarak hesaplamasıdır.

Buna rağmen, doğru miktarda vergi talep ettiğinizi sağlamak için bir vergi uzmanına danışmak iyi bir fikirdir. Bölgenizdeki belirli ürünler için belirli vergi gereksinimleri varsa, varsayılan vergi ayarlarını geçersiz kılabilirsiniz.

Shopify’da bölgelerinizi ayarlamak için Ayarlar > Vergileri’ne gidin. Ardından, ürünleriniz için belirli koşullar geçerliyse varsayılanları geçersiz kılabilir veya isterseniz varsayılan oranları düzenleyebilirsiniz.

Vergi numaranızı buraya da girebilirsiniz. Shopify’ın satış vergilerinizi sizin için havale etmediğini veya dosyalamadığını unutmayın.

Çevrimiçi Mağaza Oluşturmak

Shopify, ürünlerinizi Online Mağaza, Facebook Mağazası, Brick & Mortar mağazası gibi birden fazla kanalda satmanıza olanak tanır.

Şu anda bir Online Mağaza oluşturmak istiyoruz. Shopify Ayarları > Satış Kanalları’na gidin ve otomatik olarak henüz eklenmediyse Online Mağaza’yı satış kanalınız olarak ekleyin.

Shopify Mağazası Nasıl Yapılır: Ürün ve İçerik Ekleme (~ 10 Dakika)

Ürünlerinizi ürün adlarınız, açıklamalarınız, doğru fotoğraflarınız ve koleksiyonlara atama veya etiket ekleme gibi diğer ayrıntılarla özelleştirin. Önce ithal etmek ve daha sonra özelleştirmek büyük bir uğraştır, sadece bunu yapmayın.

Başlamadan önce, ne yapmanız gerektiğini açıklayan bu videoyu izleyin.

Ürünlerinize ek olarak, ürünlerinizi özelleştirmek için kullandığınız içerik çok önemlidir. Bu, mağazanızı test ettiğiniz ve değiştirdiğiniz için gelecekte kişilerin sizden çok fazla ürün almalarına yarayacak bir alandır. 

Unutmayın, insanlar ürünlerinize dokunamaz veya tutamaz. Bu yüzden ne kadar şaşırtıcı olduklarını anlamalarına yardımcı olmanın tek yolu, ilgilerini çeken iyi içerikler yazmaktır.

Bunları özelleştirmek için bazı ipuçlarına bakacağız:

  • Ürün açıklaması
  • Ürün görselleri
  • Hakkımızda sayfası
  • Fiyatlandırma ve Stok
  • Kategori

Ürün Açıklaması

Müşterilere ürünlerinizi hemen satın almak istemelerini sağlamak için yeterli bilgi sağlayan bir ürün açıklaması oluşturun. 

Kendinize sorun: 

  • Müşterilerde ürünümün çözdüğü hangi sorunlar var?
  • Müşteriler ürünümü kullanarak ne kazanıyor?
  • Ürünlerimi piyasadaki diğer ürünlerden ayıran nedir?

Kısa açıklamanızın bu soruları okunması kolay bir şekilde yanıtlaması gerekir.

Gündelik olmak ve pozitif bir tavır sergilemek, ürün açıklamalarınızın öne çıkmasına da yardımcı olabilir. Ayrıca, bilgileri kısa, sindirilebilir parçalara ayırmayı deneyin. Başlıklar, madde işareti noktaları ve görseller bunun gerçekleşmesi için çok yardımcı olur.

Ürün Görselleri

Kendi ürün fotoğraflarınızı çekmenizi şiddetle tavsiye etsem de, dropshipping kullanıyorsanız yüzde 100 gerekli değildir. Bunun nedeni, dropshipping tedarikçilerinin listelerinde genellikle iyi ürün fotoğrafları içermesidir. Ayrıca popüler bir ürün satıyorsanız Shopify’s Burst gibi stok fotoğrafçılığı web sitelerine de göz atabilirsiniz.

Hakkımızda Sayfası

Çevrimiçi mağazanızdaki bu sayfanın benzersiz görünmesi gerekir, ancak bunun oluşturulması biraz zaman alacaktır.

Hakkımızda sayfası yazdığınızda, bunu kişisel hale getirin. Markayı neden başlattığınız hakkında bir hikaye anlatın. E-Ticaret işinizin arkasında bir insan olduğunu göstermek için resimlerinizi gösterin. Fantastik bir Hakkımızda sayfası oluşturan bir şirketin en sevdiğim örneği Luxy Hair.

Ürün Fiyatlandırması ve Stok

Shopify’ın fiyatlandırma bölümünde üç alan vardır: fiyat, fiyatla karşılaştırma ve öğe başına maliyet. Müşterilere ürünün satışta olduğunu bildirmek istiyorsanız ikinci alanı kullanın. “Fiyatla karşılaştır” alanına başlangıç fiyatını ve satıştan sonraki fiyatı “Fiyat” olarak girin. Ancak rastgele bir satışı listelemeyin; kar elde ederken maliyetleri karşıladığınızdan emin olun.

Shopify’a ürünlerinizin envanterini izlemek istediğinizi de söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için ,’Miktarı izle’ onay kutusunu tıklatın ve satın alınabilecek madde sayısını tanımlayın. Bu nedenle, bir ürünün 30’unu satarsanız Shopify “stokta yok” görüntüler ve tedarikçileriniz stoku yeniden dolduruncaya kadar insanların sipariş vermesini durdurmasını sağlar.

Shopify envanteri

Koleksiyon Oluşturun

Ürün kategorilerine Shopify web sitesinde koleksiyon denir. Kadın takıları satıyorsanız, koleksiyonlarınız (yukarıdan aşağıya): Küpeler, Yüzükler, Kolyeler, Saatler, Bilezikler vb.

Yeni Koleksiyon Ekle > Ürünler > Koleksiyonları’na gidin, koleksiyon adınızı girin ve koleksiyon koşullarınızı seçin.

Koleksiyonları ayarlamak çeşitli avantajlar sunar:

  • Ana sayfanızdaki veya gezinti menünüzdeki ürün koleksiyonlarına bağlanarak farklı alışverişçilerin kataloğunuzda hızlı bir şekilde gezinmesine yardımcı olur.
  • Satışa sunmak istediğiniz ürünlerin küratörlüğünü yapar. Belirli ürün koleksiyonlarında indirimler oluşturmak mümkündür.

Çevrimiçi Mağaza Nasıl Başlatılır: Düzeninizi Oluşturmak (~ 5 Dakika)

Bilgi mimarisi, bir e-ticaret mağazası oluşturma sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. E-ticaret işinizi nasıl sunduğunuz, müşterilerle güven oluşturmanıza yardımcı olur.

Neyse ki Shopify, e-ticaret mağazanıza otomatik olarak varsayılan bir tema atar ve zaten harika görünür, bu nedenle özelleştirmek için zaman harcamak istemediğiniz sürece bunu değiştirmenize gerek yoktur. Özelleştirilmiş bir site markanızı geliştirmeye yardımcı olabilir, ancak mağazayı ilk başlatırken bunu yapmanız gerekmez.

Yine de, farklı bir tema kullanmak istediğinize karar verirseniz, Debut ve Simple gibi en iyi ücretsiz Shopify temalarına göz atabilirsiniz . Tüm temalar düzenleyebileceğiniz, yeniden düzenleyebileceğiniz, geçici olarak gizleyebileceğiniz veya kaldırabileceğiniz bölümler içerir. Mağazanızın görünümünden memnun olana kadar farklı düzenlerle denemeler yapabilirsiniz.

E-ticaret işletmeniz aracılığıyla ödenmesi için yeterli satış elde edene kadar premium bir tema satın almayın. Başlangıçta büyük alışverişler yapmaya gerek yok. Banner grafiğiniz, renk düzeniniz ve diğer görsel öğeleriniz aracılığıyla güzel bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Mağazanız için birkaç dakika içinde güzel bir logo oluşturmak için ücretsiz bir logo oluşturucu da kullanabilirsiniz.

Shopify kuluçkalık

Ana Menü/Gezinti Oluşturmak

Ana menü web sitenizin her sayfasında gösterilir. Genellikle üstbilgi genelinde öğeler olarak veya kenar çubuğundaki öğelerin listesi olarak görüntülenir. İnsanlar muhtemelen mağazanız hakkında bilgi bulmak için ana menünüzü kullanacaktır.

Ana menünüzü ayarlamak için Shopify yönetici > Gezinti bölümünüzü açın > ‘Ana Menü’ kartını düzenle’yi seçin ve tüm koleksiyonlarınızı orada listeleyin.

Ana menüye koyduğunuz öğeler, ziyaretçilere ek seçenekler sunmak için birden fazla seçeneği seçmelerine sebep olabilir. Örneğin, farklı koleksiyonları erkek ayakkabılarına odaklanan tek bir menü öğesi altında gruplandırabilirsiniz (böylece kadın müşterileri kendileri için olmayan ürünlerle anında boğmazsınız).

Ana Banner’ı Yükleyin

Sadece birkaç dakika içinde harika görünümlü bir banner oluşturabilirsiniz. Google’da “banner düzenleme araçları” terimini arayabilir veya buraya tıklayabilirsiniz: Canva.com. Başlık boyutlarını (1200x360px) seçin, ürünlerinizden birinin görüntüsünü yükleyin, arka planınızı seçin, birkaç satır metin ekleyin, bir “Şimdi Satın Al” düğmesi ekleyin ve işiniz bitti.

Görsel olarak çekici bir şey tasarlamak için Canva’nın şablonlarını da kullanabilirsiniz. İşlerin patlamasını sağlamak için tasarımınıza dahil edebileceğin şekillere sahiplerdir. Canva’nın şablonlarına bakmaktan korkmayın. Web siteleri kullanıcı dostudur ve çok az tasarım deneyimine sahip birinin bile benzersiz bir banner oluşturmasına izin verir.

canva'da tasarım afişi

Artık Ana Sayfa Slayt Gösterisini düzenlemek > Temayı Özelleştirmek > Online Mağaza > Temalar’a giderek bu banner’ı e-ticaret mağazanıza ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkan Ürünler > Tema > Giriş Sayfasını Özelleştir’e gidin; öne çıkan ürünler için bir koleksiyon seçebilirsiniz. Daha önce yaptığınız gibi bir koleksiyon oluşturursanız, öne çıkanı adlandır, ‘Öne Çıkanlar’ adlı etiketleri kullanın.

Sergilemek istediğiniz yeni bir ürünü her eklediğinizde etiketler bölümüne “Öne Çıkanlar” etiketini ekleyin ve otomatik olarak Ana Sayfada ‘Öne Çıkanlar’ altında görünür.

Çevrimiçi Mağaza > Gezinti > Ekle menüsünde bir altbilgi ayarlayabilirsiniz. Başlık olarak “Altbilgi menüsü” yazın ve altbilginizde ne görmek istediğinize karar verin. Genellikle ‘En Son Haberler sütununu’ gizleyebilirsiniz, çünkü henüz herhangi bir blog gönderisi oluşturmadınız.

Şimdi Çevrimiçi Mağaza, Gezinti bölümüne gidin, Altbilgi Menüsü’nü seçin ve daha önce oluşturduğunuz tüm sayfaları listeleyin:

Son

Tebrikler, ilk Shopify e-ticaret mağazanızı sıfırdan oluşturdunuz!

Uzun sürmese de, bu yine de mükemmel bir başarıdır. Artık bir çevrimiçi mağazanız var ve kendinize resmi olarak e-ticaret girişimcisi diyebilirsiniz.

Ayrıca, yalnızca bir e-ticaret mağazasını nasıl kuracağınızı çözdüğü de unutmamalısınız , şimdi bir sonraki seviyeye nasıl alacağınızı bulmanız gerekir. Bir e-ticaret işine sahip olmak, satışlarınızı, müşteri hizmetlerinizi, müşteri deneyiminizi ve en önemlisi kendinizi geliştirmeye çalışmakla ilgilidir.

Ve şimdi soru şu, başarılı bir Shopify mağazası nasıl başlatılır? Enerjinizi mağazanızı reklamlar, içerik oluşturma ve sosyal medyada bir kitle oluşturma yoluyla pazarlamaya odaklamanız gerekir. Bunların hepsini birleştirildiğinizde, bu üç şey uzun vadede markanız üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilir.

Şu anda, insanların sizi sihirli bir şekilde bulamayacağını ve herkesin görmesi için markanızı ortaya koymanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Shopify e-ticaret işinizi yürütmeyi her zamankinden daha kolay hale getirmesi gibi, çevrimiçi olarak da birçok erişilebilir pazarlama aracı ve öğretici mevcuttur. 

Satışlarınızı artırmak için Facebook Reklamları’nı kullanmanızı öneririz. Unutmayın, e-Ticaret işinizin bu yönüne doğrudan atlamamak en iyisidir, çünkü yaparak öğrenmek, en başından itibaren ayrıntılı bir pazarlama planı yapmaktan daha etkili olacaktır.

E-ticaret işinizle elde etmek istediğiniz şeylerin bir listesini yazın ve öğrenme sürecine başlayın. Web sitenizi daha fazla düzenleyebilmek, satışları artırmanın yeni yollarını bulabilmek ve e-ticaret işinizi nasıl büyüteceğinizi öğrenmeye devam edebilmeniz için Shopify mağazanızı geliştirmek için her gün bir saatinizi ayırarak işe başlayın.

Sıkı çalışma ve satışlar ile olasılıklar sonsuzdur. Bu e-ticaret işine neden başladığınıza odaklanın ve bunun başarılı olma kararlılığınızı yönlendirmesine izin verin.

E-ticaret maceranız sizi nereye götürürse götürsün, kendiniz hakkında çok daha fazla şey öğreneceğinizden ve yaratıcılık, kararlılık ve azim seviyelerinizin yeni zirvelere ulaştığına şahit olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Özet: 2022’de Shopify Mağazası Nasıl Açılır?

  1. Bir işletme adı seçin.
  2. Shopify hesabı oluşturun.
  3. Ödemeleri ayarlayın.
  4. Ödemenizi özelleştirin.
  5. Gerekli ilkeleri oluşturun.
  6. Ücretsiz kargo ücreti ekleyin.
  7. Vergileri ayarlayın.
  8. Çevrimiçi mağaza oluşturun.
  9. Ürün açıklamaları yazın.
  10. Ürün görselleri ekleyin.
  11. Hakkımızda sayfası oluşturun.
  12. Ürün fiyatlandırması ve envanterlere karar verin.
  13. Koleksiyonlar oluşturun.
  14. Shopify teması seçin.
  15. Ana menüyü oluşturun.
  16. Ana başlığı yükleyin.
  17. Öne çıkan ürünleri listeleyin.
  18. Altbilginizi kurun.
  19. Shopify Mağazanızı başlatın.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar