Ana SayfaE-TicaretSaksı Bitkileri Büyüterek Para Kazanma

Saksı Bitkileri Büyüterek Para Kazanma

Yazar

Tarih

Kategori

Ne yetiştireceğinize karar verin!

Evde yetiştireceğiniz bitkinin şekli ve işlevi önemlidir. Ama yiyebileceğiniz türden bitkiler yetiştirmek istiyorsanız bunun önemi yoktur. En popüler şifalı bitkiler maydanoz, nane, roka, reyhan, dere otu, biberiye, kişniş ya da kekik gibi bitkilerdir.

Saksı bitkileri satmak söz konusu olduğunda, taze bitkilerin kokusu ve tadı büyük bir faydadır. Bitkilerle uğraşmayı seviyorsanız, otlar ile dolu saksılar size hobinizi bir kazanca dönüştürmenin yolunu sunar.

Bölgenizde şifalı bitkiler gibi hangi bitkilerin iyi sattığını öğrenin. Bitkileri kar elde etmek ve satmak için araştırırken ve öğrenirken bu bitkilerin küçük bir seçimini yapın.

Zararlıları tanıyın.

Bitkilerinizi haşerelerden korumak istiyorsanız  yaprakları çok sık incelemeniz ve problemi büyümeden çözmeniz gerekir. Yapraklardaki renk değişimleri, küçük ısırıklar böcek tırtıl gibi zararlıların habercisidir.

Saksı Bitkileri Büyüterek Para Kazanma
Saksı Bitkileri Büyüterek Para Kazanma

Gereksinimler Neler?

Saksı bitkilerinin çoğu, çapı 3 ila 6 inç arasında değişen kaplarda yetiştirilir. Ayrıca büyütmek istediğiniz bitkilerin tohumlarına veya saksılara bölebileceğiniz  küçük bitkilere ihtiyacınız vardır.

Diğer gereksinimler, kapları doldurmak için toprağın saksılanması, gübre, bitkilerinizi yetiştirmek için bol miktarda doğal ışık içeren ılık bir nokta ve bir sulama sistemi. Maliyetleri düşük tutmak için tohumlar da dahil olmak üzere toptan malzemeleri satın alın. İletişim bilgilerinizi, tesisin adını ve üretkenliğini korumak için gereken bakımı yazdırdığınız etiketlere yatırım yapın.

Yer seçin.

Bitkiler için ışık çok önemlidir. Şifalı bitkilerin her biri farklı ışıktan hoşlanır. Bazı bitkiler sıcak ve nem sever. Bununla birlikte güneş ışığını direkt almaları iyi olmaz. Nane, maydanoz, fesleğen, kekik gibi bitkiler gölgede rahatlıkla yetişirler.

Fakat inik bir saksı domatesiniz olsun istiyorsanız, güneş gören bir yerde büyütmelisiniz. Bitkiniz için en iyi yaşam alanını bulana kadar farklı yerleştirmeler deneyebilirsiniz.

Bitkileri Budarken!

Yaprakları koparmak ya da budama yapmak sizi üzebilir ama;  yeni yaprakların çıkmasına ve gelişmesine olanak tanıdığı için bu işlem gereklidir. Bitki yetiştirmenin en eğlenceli tarafı bakımını yapmaktır.

Doğrudan Satış

Ot kaplarınızı toptan satmak yerine doğrudan satmak, daha fazla kar elde etmenizi sağlar.  Örneğin, çiftçi pazarlarında bir masa veya bitkilerinizi satmak için bir yol kenarı standı kurabilir veya bölgenizdeki bahçıvanlara, restoran şeflerine ve doğal sağlık işletmelerine pazarlayabilirsiniz.

Kime satacağınızı belirledikten sonra, dereotu, fesleğen ve maydanoz ihtiyacı olan bir restoran gibi en çok neye ihtiyaç duyduklarını öğrenin. Tatil mekanlarının yakınında, biberiye ve adaçayı muhtemel alıcılarla talep edilebilir.

Doğrudan alıcılar  bahçeler büyüdüğünde sonbaharda veya kışın saksı bitkileri aramaya eğilimlidir. Don oluştuğunda içeriye getirebilecekleri kolayca taşınabilen kaplarda bitkilere ihtiyaç duyarlar.

Perakende Satış

Perakende satmak için, hangi bitkilerin yüksek talep gördüğünü ve bitkilerinizi perakende mağazalara toptan fiyatlarla satmayı seçerseniz bunları satın alan işletme türlerini de öğrenmiş olursunuz.

Örneğin, saksı bitkilerini mallarının bir parçası olarak sergileyen fidanlıklara, bahçecilik dükkanlarına, marketlere ve mağazalara satabilirsiniz. Doğrudan satışlardan alacağınızın yüzde 70 karla toptan fiyatlar sunmayı planlayabilirsiniz.

Saksı Bitkileri Büyüterek Para Kazanma
Saksı Bitkileri Büyüterek Para Kazanma

Pazarlama stratejisi

Saksı bitkileri için ne ücret aldıklarını görmek için rakiplerinizin fiyatlarına veya fidanlıklara bakın. Tohumlar, saksılar ve gübre gibi bitkileri yetiştirme maliyetlerini toplayın ve saksı bitkilerinizi fiyatlandırın. Böylece masraflarınızı ve zamanınızı karşılaştırın. Saksılarınızı çok düşük bir fiyattan satmayın.

Aksi takdirde insanlar değer fiyatlarınızı düşük kalite ile ilişkilendirebilir. Saksı bitkilerinizi ücretsiz çevrimiçi seri ilanlarda ve çiftçi pazarlarında dağıttığınız el ilanlarında tanıtmayı planlayın. Böylece alıcılar ertesi hafta ne sattığınızı bilir. Kaç tane saksıya ihtiyaç duyduklarını belirlemek için restoranlara ve mağazalara telefonla veya şahsen başvuru yapın.

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar