Ana SayfaBorsa11 Adımda OpenSea İle NFT Satışı - 2022 (Hizmet Bedeli Ödemeden)

11 Adımda OpenSea İle NFT Satışı – 2022 (Hizmet Bedeli Ödemeden)

Yazar

Tarih

Kategori

Dünya’da artık pek çok insan yatırımlarını dijital varlıklara yöneltiyor. Önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi “Dünyadaki herkes NFT yapabilir.” Peki yapılan NFT’yi satarken ödememiz gereken bedelleri ödemeden de NFT’mizi satabilir miyiz?

Evet elbette bu mümkün. Nasıl mı?

Yazımızı okumaya devam edin.

NFT, fungible olmayan belirteç anlamına gelir. Değişimi olmayan, mobilyalarınız, bir müzik dosyanız veya bilgisayarınız gibi şeyleri tanımlamak için kullanabileceğiniz ekonomik bir terimdir. Bu şeyler, benzersiz özelliklere sahip oldukları için diğer öğeler ile değiştirilemez.

Öte yandan, fungible öğeler değiş tokuş edilebilir, çünkü değerleri benzersiz özelliklerinden ziyade onları tanımlar. Örneğin, 1 ETH / $ 1 USD başka bir 1 ETH / $ 1 USD karşılığında değiştirilebildiğinden ETH veya dolar bozulabilir.

Özünde, NFT‘nin kendisi, projenin ne olduğuna bakılmaksızın, benzersiz bir dijital projenin tek sahibi olduğunuzu kanıtlayabilen blok zinciri tabanlı bir belirteçtir. Akıllı sözleşmeler yoluyla, NFT‘ler satılabilir veya devredilebilir, sanatçılar kalıcı telif hakları alabilir ve sanal varlıklar oyunlarda ve Metaverse evreninde kullanılabilir.

NFT yeni bir dünya olduğundan terimleri de çok aşina olduğumuz kelimeler değildir. Bir NFT üreticisinin bilmesi gereken terimler ile yazımıza devam ediyoruz.

Royalities: Röyalti (Royalty payment)

Telif hakkı ödemesi, bir tarafın belirli bir varlığa sahip olan diğerine, o varlığın devam eden kullanım hakkı için yaptığı ödemedir.

Floor price

Herhangi bir NFT kategorisindeki en düşük NFT fiyatı. “Zemini satın almak”, bir projede / koleksiyonda en ucuz NFT’yi satın almaktır.

Gaz ücretleri

Blockchain kullanıcılarının işlemleri yürütmek için kullanılan hesaplama kaynaklarını telafi etmek için ödedikleri ücretler. Büyük ölçüde Ethereum’a özgü olan gaz ücretleri, işlemlerin gerçek olmasını sağlar ve kötü aktörlerin ağı yüksek işlem hacmiyle spam etmesini engeller.

MetaMask

OpenSea, Rarible ve Axie Infinity gibi NFT uygulamalarına ağ geçidi olarak kullanılan bir cüzdan.

Minting (Para basmak, Darp)

Bir nft’nin blok zincirinin bir parçası haline geldiği süreç. Bir varlık blok zincirine yerleştirildikten sonra, bir belirteç olarak ”basılır” ve değiştirilemez.

OpenSea

2018’de piyasaya sürülen OpenSea, dört milyon varlığa ve 135’den fazla Dapps’ye sahip ilk ve en büyük NFT pazarıdır.

Polygon

Daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenli ödeme işlemleri sağlayan Ethereum uyumlu bir protokoldür. Polygon, ucuz darphane maliyetleri ve düşük gaz ücretleri nedeniyle NFT’LER için cazip bir platformdur.

Akıllı Sözleşme

Kendi kendini gerçekleştiren bir dijital sözleşmedir. Nft’ler, Solidity gibi akıllı sözleşme programlama dilinde yazılmış kodlardan oluşur.

Genel anlamda bu terimleri bilmek NFT yaparken size fayda sağlayacaktır.


Bu terimleri öğrendiysek, 11 Adımda OpenSea’da Bedava NFT Satışı adımlarına geçelim. Bir NFT yapmak istiyorsanız dikkate almanız gereken birkaç husus var. Bu hususlardan en önemlisi elbette ki işlem ücretleridir. Hizmet bedeli ödemeden nasıl NFT satılabilir gelin adım adım açıklayalım.

1.Çizim platformu bulun.

Teknik olarak herhangi bir dijital dosyayı NFT olarak satabilirsiniz, ancak bir pazarın araçlarını kullanmak istiyorsanız, destekledikleri formatlarla sınırlı kalacaksınız.

Platform içerisinde çizim yaparak NFT’nizi oluşturabilirsiniz. Eğer hiç bilginiz yok ise size örnek bir platform sunabiliriz.

Öncelikle burada yer alan Pixilart sitesine giriş yapıyoruz. İsterseniz üye olup isterseniz üye olmadan direkt olarak çizim yapabilirsiniz.

2.Görselinizi çizin.

Arzu ettiğiniz görseli burada çizmeye başlayın.

3.Belirli formatta kaydedin.

PNG formatında 100*100 boyutunda indirin. PNG, “Taşınabilir Ağ Grafiği” anlamındaki ‘in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir.

4.Daha sonra OpenSea hesabı oluşturun.

Çok çeşitli blok zincirlerde NFT satmanıza izin veren düzinelerce platform var, bu nedenle hangisinin projeniz için doğru olduğunu söylemek de doğru olmaz. Başlamak için bilmeniz gereken şeylerden biri muhakkak bir cüzdan ve satış platformunuz olmalı.

Bu yazımızda sizler için platform olarak OpenSea’yi seçtik. Hem OpenSea hem de Rarible, “tembel darp” (lazy minting) sistemleri dedikleri şey sayesinde hiçbir şey ödemeden Ethereum’da NFT’LER oluşturmanıza izin veriyor.


OpenSea hesabınız hazır ise sıra cüzdanda.

5.Metamask cüzdanınızı bağlayın.

OpenSea hesabınızı bir cüzdan hesabına bağlamadan satışınız gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle bir cüzdan hesabı edinip buna bağlantı sağlamanız gerekir.

Metamask’ın cüzdanı, OpenSea, Foundation ve diğerleri gibi Ethereum tabanlı uygulamalar tarafından yaygın olarak desteklenen ve Chrome / Firefox uzantısı veya iOS / Android uygulaması olarak kullanılabilen cüzdanlardan biridir.

6.Yeni bir görsel eklemek için yer alan butona basın.

Artık platform ve cüzdana sahipsiniz. Yeni bir NFT oluşturabilirsiniz. Create new item kısmına tıklayarak hazırladığınız görseli platforma yükleyebilirsiniz.

opensea.io , profil simgenize gidin ve sağ üst köşedeki “Oluştur” u tıklayın.

NFT öğe oluşturma sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa NFT dosyanızı yüklemenize, adlandırmanıza ve bir açıklama eklemenize izin verecektir.

7.Görselinize isim ve hikaye ekleyin. Hikayesini açıklamaya yazabilirsiniz.

Nft’nizi özelleştirmeyi bitirdikten sonra “Oluştur” u tıklayın.

8.Koleksiyon daha çok satışa uygun olduğundan bu şekilde ilerlemeniz daha kazanç sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Tekil satışlardan çok çoğul koleksiyon satışlarına daha sık rastlıyoruz. O nedenle koleksiyon olarak NFT üretmenizi tavsiye ederiz.

9.Blockchain kısmını Ethereum olarak bırakırsanız ödeme yapmak zorunda kalırsınız.

Nft’nizi hangi blok zincirine takmak istediğinizi bile seçebilirsiniz. OpenSea’de otomatik doldurulan ödeme biçimini Ethereum yerine Polygon seçin ve ücretsiz olarak yükleme yapın.

Önemli bilgi: OpenSea, eğer başarılı bir şekilde satış gerçekleştirilirse satıştan %2,5 komisyon alacaktır.

10.NFT’niz listelendi, yani satışa çıktı.

Tebrikler, artık NFT’nizi herhangi bir bedel ödemeden satışa sundunuz. Satış için listelenen NFT’nizin pazarlaması olmazsa satışlarınız çok az ve rastgele olmuş olur.

Şimdi ilk NFT’nizi nasıl satacağınızı öğrenin.

11.Satış için pazarlama stratejinizi uygulayın.

NFT Satış Stratejisi

NFT‘nin başarısının ardındaki sır elbette NFT pazarlamasıdır.  Bu konuda daha evvel yazmış olduğumuz yazımıza göz atabilirsiniz.

NFT REHBERİ serimizin önceki yazılarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NFT REHBERİ 1 | Yeni Kazanç Yolu: NFT
NFT REHBERİ 2 | Yeni Kazanç Yolu: NFT Nasıl Yapılır?
NFT REHBERİ 3 | Yeni Kazanç Yolu: NFT Ne Zaman Satılır?
NFT REHBERİ 4 | Nasıl NFT Üreticisi Olunur?
NFT REHBERİ 5 | NFT Pazarlaması İçin Uygun Dijital Dağıtım Platformları
NFT REHBERİ 6 | Etkili NFT Pazarlama Yöntemleri
NFT REHBERİ 7 | NFT Satarken Para Kaybetmemek İçin Bilinmesi Gereken 7 Şey
NFT REHBERİ 8 | NFT ile Kazanan İsimler & Firmalar

Yazımızda hizmet bedeli ödemeden nasıl NFT’nizi OpenSea’de satışa sunacağınızı sizlere aktardık. Daha fazla internetten para kazanma odaklı fikirleri edinmek için blogumuzu takip etmeyi, içeriklerimize yorum yaparak aklınıza takılan noktaları sormayı unutmayın.


etindensutunden.net yazılarımızı takip ederek NFT‘lerle alakalı bilgiler edinebilirsiniz.


Bir sonraki yazımıza kadar hoşça kalın.



Kaynak: 1, 2, 3

Güncel Makaleler

Güncel Yorumlar